Utazz okosan, készülj fel a balesetekre is!

Amikor valaki kisebb vagy nagyobb utazásra készül, akkor mindig érdemes szem előtt tartani azt is, hogy egy jól összeállított útipatika bizony aranyat ér baj esetén. Különösen igaz ez akkor, ha külföldre utazunk, ahol nehezen tudjuk kiismerni magunkat, ahol drágábbak az ellátások és a gyógyszerek is drágábbak, vagy ha gyermekkel indulunk útnak.

[wp_ad_camp_1]

Egy praktikus egészségügyi csomag összeállításakor figyelembe kell venni, hogy az adott országban, milyen veszélyek leselkedhetnek ránk, vagy utazik-e velünk gyermek, hiszen nagyban ettől függ, hogy mit készítsünk össze, mely szereket érdemes a táskába pakolni. Baleset esetén kell például a kötszer, ragtapaszt, fertőtlenítőszer, égésre valami, elasztikus pólya, csipesz, olló. Megfázás esetén a lázmérő, lázcsillapító, C-vitamin, torokfertőtlenítő pasztilla, gyógytea, orrcsepp, köptető, köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő tartalmú készítmény, antibiotikum az ami szükséges lehet.

Utazás-baleset

Utazás-baleset

A kisebb fájdalom esetén olyan gyógyszert érdemes vinni, amely többféle problémára is megoldást jelent, mint a fejfájás, a torokfájás és társaik. A görcsoldó ugyancsak jól jöhet menstruációs fájdalomra, de a hasmenés elleni szer is szükséges lehet, mint a széntabletta, illetve ajánlatosak ilyenkor a különböző probiotikus készítmények, amelyek a hasmenés után állítják helyre a bélflórát. Hányinger- és hányás elleni szer, székrekedés elleni szer, sőt emésztést segítő, és felfújódás elleni szer is jól jöhet a táskában.

Ami a lényeg, hogy mindenképp érdemes egy listát írnunk utazás előtt, illetve kérjük ki a gyógyszerészünk, vagy az orvosunk segítségét is, hogy mindent időben beszerezhessünk. Ha pedig egzotikus országba utazunk, akkor mindenképp tájékozódjunk a kötelező oltásokról, és még időben oltassuk be magunkat. Az orvosságok mellett természetesen a betegség- és baleset-biztosítást sem szabad elhanyagolni!