Válassz magadnak menhelyről házi kedvencet!

A menhelyre került négylábúak azért kerültek kiszolgáltatott helyzetbe, mert gazdáik nem tudták, esetleg nem akarták vállalni a gondozásukat. Nem az állat hibája, hogy menhelyre került, a legtöbbször az emberi felelőtlenség áll a háttérben. Előfordulhat, hogy sajnálták a pénzt az állat sterilizáltatására, nem gondolták át előre, hogy milyen kötelezettségekkel jár egy háziállat és így tovább.

[wp_ad_camp_1]

Sajnos azok az állatok, amelyek egy adott időintervallumon belül nem találnak gazdára, a legtöbbször nem maradnak életben. A legtöbb telepen nincs idő, pénz és energia arra, hogy ezeket a négylábúakat etessék, neveljék. Amikor nagykereskedésben vásárolsz kisállatot, gyakran tudtodon kívül azokat a tenyésztőket támogatod, akiknek egyetlen céljuk van, mégpedig az, hogy minél több állatot a világra segítsenek, melyeket aztán jó pénzért eladhatnak. Ezek a négylábúak olykor borzalmas körülmények között élnek.

Menhely

Menhely

Persze szép számmal vannak becsületes tenyésztők is, akik teljesen egészséges, erős, jól nevelt, fajtatiszta kutyákat és cicákat adnak át a leendő gazdiknak. Ezzel semmi baj se nincs, de belegondoltál már abba, hogy hány kiskutya, vagy kiscica születik meg csak azért, hogy jó pénzért eladják őket, holott a menhelyen tízezresével árválkodnak a szerencsétlenebb sorsú állatok?

A menhelyek többségében átvállalják az állattartáshoz szükséges költségek egy bizonyos részét. A legtöbb helyen van egy meglehetősen előnyös konstrukció. Ez magában foglalja az oltásokat, a csip behelyezését és a sterilizálást, sőt gyakran különféle akciók is vannak, melynek során olcsóbban lehet állateledelt vásárolni, mint különben. Ezekre odafigyelni, jelentős pénzösszeget spórolhatsz meg, és egy hontalan állatot tehetsz boldoggá. Persze, ha állatot veszel magadhoz, akkor bizonyos költségekre egyszerűen számítanod kell.