Varázslatos városok színes házakkal

A lakótömböket és a középületeket sok helyen intenzív színekkel festették, és a városokat rózsaszín, zöld, kék és piros színű színes fővárosokká változtatták. Tehát, ha a színek feldobják Tirana széteső toronyházait, képzelje el, mit tehetnek a világ legszebb városaiért.

[wp_ad_camp_1]

Salvador történelmi központja, Pelourinho el van borítva a színekkel. Csodálatos gyarmati kori épületek szegélyezik macskaköves utcáit és tereit. Brazília első gyarmati fővárosa, Salvador rengeteg pasztell színű műemlékkel és történelmi házzal büszkélkedhet, amelyek a 17. és a 19. század között épültek. A város – és különösen Pelourinho – híres gazdag afro-brazil örökségéről és kultúrájáról. Fantasztikus hely a farsang idején. Ekkor fényes, kaotikus ünnepségek veszik át Salvador utcáit felvonulások, táncok és egyéb ünnepségek formájában. Manarola Cinque Terre egyik legrégebbi városa, és az Olasz Riviérán fekszik. Ez a festői falu kihajt a hegyoldalból, hogy lélegzetelállító kilátást nyújtson a Földközi-tengerre. Csak sétáljon a kanyargós utcákon, élvezze az eszpresszót bármelyik szabadtéri kávézóban, és szívja magába Olaszország egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságának lenyűgöző látványát.

A Marwar Királyság egykori fővárosa, a kopár Thar-sivatag szélén fekvő Jodhpur ma közismert nevén „kék város”. Rajasthan állam kulturális fővárosaként évszázados templomokkal, gyönyörű palotákkal van megáldva, és impozáns erődökkel. Legjellemzőbb vonásai azonban az óváros gyönyörű kékre meszelt épületei, amelyek a Mehrangarh-erőd impozáns falai alatt csoportosulnak, amely maga a városra néző hegy tetején áll. A legenda szerint a várost kékre festették, mert a helyi papok kedvező színnek gondolták. A sok csábító látnivalóval, hanggal és szaggal, amelyekbe belemerülhet, Jodhpur és sok kék színárnyalata biztosan rengeteg hihetetlen fényképet és emléket ad egy felejthetetlen utazásról.