Veszélyes anyagokat tartalmazó játékok az üzletek polcain

Az egyre több mesterséges anyagnak köszönhetően növekszik a különféle megbetegedések száma. Környezetünkben számtalan szintetikus anyaggal lehet találkozni, ami megannyi káros hatással jár és nagyon kell figyelni ahhoz, hogy ezeket amennyire csak lehet elkerüljük és különösen pici gyermekeinket megóvjuk tőlük, megelőzve így a betegségek kialakulását.

[wp_ad_camp_1]

Sajnos egyre több játékszer esetében használnak olyan anyagot, aminek például a rákkeltő hatása már régóta ismeretes, ezért érdemes megbízható forrásból származó játékot vásárolni, különösen abban az esetben, ha a gyermek még nem töltötte be a harmadik életévét, azaz a legtöbb dolgot a szájába veszi figyelmeztetés ellenére is. Az árak persze a megbízhatósággal nőnek, viszont érdemes pár ezer forinttal többet kiadni, ha gyermekünk egészsége a tét. Az egyik igen veszélyes anyag, amit egyre több játék esetében fellehet fedezni a diszperziós festék, mivel sokoldalúak és emellett még könnyen kezelhető is.

Figyeljünk oda mivel játszanak gyermekeink!

Figyeljünk oda mivel játszanak gyermekeink!

Érdemes tehát átböngészni a játék címkéjét és elkerülni a hasonló anyagokat, hiszen ha szerencsénk van, akkor a jobbik esetben tartalmazza az összetevők listája a diszperziós festéket, ami akár allergia és asztma kialakulásához is vezethet. A másik rendkívül káros anyag a peszticid, ami a babápolási szerekben található. Az ember azt gondolná, hogy ezekben a szerekben nem lehet káros anyag, viszont sajnos nem így van, így érdemes kizárólag természetes alapanyagú szereket vásárolni a csemeték részére.

Legyen Ön is óvatos és olvassa el mindig figyelmesen a címkét mielőtt játékot vagy bármilyen más babaápolási szert vásárolna, ha pedig nem biztos a dolgában, akkor kérjen segítséget az elárusítótól és válasszon helyesen! Nem szabad hagyni, hogy jóhiszeműségünk áldozatai a gyermekek legyenek és ezáltal rendkívül káros anyagokat vigyenek be szervezetükbe.