Viszkető fejbőr ellen hatékonyan

A fejbőrön érezhető viszkető, húzódó érzés igen kellemetlen és kényelmetlen lehet, viszont ez ellen akár a saját konyhánkban is találhatunk csodaszereket. A viszketést és a fejbőr problémáit általában az okozza, hogy zsíros vagy korpás a haj, és mivel ezek gyakori jelenségek, sajnos világszerte nap mint nap rengeteg embert érint a viszkető, száraz fejbőr, különösen ebben a hideg, szeles időben amit mostanában tapasztalhatunk.

[wp_ad_camp_1]

A viszkető fejbőrrel érdemes orvoshoz fordulni, de mielőtt még időpontot kérne, vannak dolgok, amiket megtehet annak érdekében, hogy a viszketést és húzódást csökkentse. Leghatékonyabban az almaecet segítségével enyhíthet a tüneteken, hiszen ez a szer gyulladáscsökkentő, csillapítja a viszketést, nyugtató hatású és a pH-érték helyreállításában is segít. Vigyázzon viszont arra, hogy ne magában az almaecetet vigye fel a fejbőrére, hanem  hígítsa fel mindig vízben, fele-fele arányban. Ha hetente többször végzi el ezt a műveletet, akkor enyhítheti a viszketést és más kellemetlen tüneteket. A száraz és viszkető fejbőrre a banánt is fel lehet használni, hiszen táplálja a fejbőrt és tele van hasznos vitaminokkal.

Viszkető fejbőr

Viszkető fejbőr

A banán enyhíti a gyulladást és tartalmaz ásványi anyagokat. Pakolásként bátran használhatja ezt pépesítve, csak nyomjon össze egy-két banánt és vigye fel a bőrére 20-30 percig, hiszen ennyi idő kell ahhoz, hogy a banános pakolás hatásos legyen, majd mossa meg a haját. Akár mézzel is felkeverheti ezt a pépet, hiszen az fertőtlenítésre képes. A teafaolaj antibakteriális és gyulladáscsökkentő is egyben, tehát a viszkető fejbőrre ez is bevethető, és keverjen a teafaolajhoz némi kókuszolajat vagy olívaolajt, hiszen így lesz igazán hatásos a keverék. Öblítse le ezt az olajos keveréket 20-30 perc elteltével és a hatása azonnal érződik majd.