Vizes terápiával a meddőség ellen!

Lassan hazánkban is népbetegség lesz a meddőség, hiszen minden ötödik pár meddő. Ez azt jelenti, hogy természetes úton egy éven belül nem fogan meg a kisbaba. Bár a gyermekáldásra váró párok szinte mindent megtennének a siker érdekében, mégis egy kézenfekvő, vizsgálatokkal is alátámasztott, sőt mellékhatás-mentes módszer sokaknak nem jut az eszébe.

[wp_ad_camp_1]

Az elmúlt időszakban vizsgálatokat végeztek, nagyszámú betegen. A kontrollált klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a harkányi kénes gyógyvíz alkalmas bizonyos nőgyógyászati problémák hatékony kezelésére. A kénes gyógyvíz 62,5 fokos hőmérséklettel tör felszínre 50-70 méter mélyről. A víz ásványianyag-tartalma literenként több mint ezer mg. A harkányi gyógyvíz jellegzetes illatú, amit az akarbonszulfidtól kap. Ez az ásványianyag bőrön át és belélegezve is igen aktívan szívódik fel.

Meddőség

Meddőség

Érdemes tudni, hogy balneoterápiával, tehát a víz segítségével, többféle nőgyógyászati problémát, valamint a meddőség bizonyos formáit is hatékonyan lehet kezelni Harkányban. A gyógyvízben ülve, iszapnadrággal beterítve gyógyulhatnak, és reménykedhetnek a meddő nők. A jellegzetes harkányi kénes gyógyvíz ugyanis elősegíti a petesejt beágyazódását. A vízben található kén gyorsan felszívódik, így érlazító hatása van, de jótékonyan hat az immunrendszerre és krónikus nőgyógyászati gyulladásokra is.

A víz mindemellett még béta-endorfin fokozó hatású is, ami által közvetve pozitívan hat a pszichés állapotra is, tehát stresszoldó. A már több millió éve érintetlen összetételű gyógyvizet Harkányban medencékben és kádfürdőként is élvezhetik a gyógyulni vágyó vendégek. Az egyidejűleg alkalmazott, igénybe vehető, különféle kiegészítő kezelések egymást erősítő hatásainak hála igen fontos szerepet tölt be számos meddőségi probléma helyreállításában.