2013-as Oscar-filmek, melyeket nem szabad kihagyni!

Az Oscar gála egyértelműen a filmes világ legjelentősebb és persze a legnépszerűbb díjátadó ünnepsége, ahol a sztárok sokasága vonul fel díszesebbnél-díszesebb ruhákban feltűnést keltve. Természetesen nem csak a hírességek fontosak, hanem sokkal inkább az értékelt művek. Az idei Oscar gálán két olyan film is szerepelt, illetve szobrocskával térhetett haza, melyet érdemes megnézni.

[wp_ad_camp_1]

A Pi élete az a film, mellyel Ang Lee igazán kitett magáért. Az alkotás nem kevesebb, mint négy szobrocskát is bezsebelhetett, amit azonnal megért bárki, aki megnézi a filmet. Elvitte a legjobb rendezésért járó díjat, a legjobb vizuális trükk, a legjobb operatőri munkáért járó és a legjobb filmzenéért járó díjat is. A Pi élete, tehát a négy díjjal első helyezettnek tekinthető és méltán csücsül a dobogó legfelső fogán.

A film története Pi Patel életéről szól, aki egy indiai állatkert igazgatójának fia. Egy olyan fiúról van szó akit minden érdekel, viszont minden megváltozik, mikor teljesen egyes-egyedül marad egy csónakban a Csendes-óceánon egy zebra, egy hiéna, egy orangután, valamint egy bengáli tigris társaságában, ami egy végzetes hajószerencsétlenség a következménye. Többet viszont nem árulhatunk el, tessék megnézni a filmet!

Oscar 2013

Oscar 2013

Az Argo – akció ugyancsak igazi remekműnek tekinthető. A legjobb rendezőnek járó szoborról éppen csak lecsúszott Ben Affleck, de a munkáját mindenképpen elismerik azzal, hogy az általa rendezett filmet három szobrocskával is díjazták az idei gálán. Elvitte a legjobb filmnek járó elismerést, ami az egyik legfontosabb elismerés, de az Övé a legjobb vágásnak és a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó díj is.

A film az iráni forradalom idején játszódik, amikor az iráni lázadók túszul ejtik az USA teheráni nagykövetségén dolgozó amerikai diplomatákat. Hat amerikainak viszont sikerül elrejtőznie a a kanadai nagykövetségen, ám onnan menekülniük kell…