3 város, melyet látni kell, ha Marokkóba készülsz

Afrika egyre népszerűbb úti cél a hazai turisták körében, hiszen nincs is olyan messze, mint azt elsőre gondolnánk. Az északi része, mint Egyiptom, Tunézia vagy akár Marokkó pompás látnivalókat és egyben feledhetetlen élményeket kínál a látogatók számára. Marokkó talán nem a legnépszerűbb ország, de megéri felkeresni, hiszen megannyi csodás látnivalót nyújt.

Marrakesh az egyik leginkább felkapott város, melynek fő érdekessége a Dzsema el-Fna piac. A város sokkal inkább az aktív és kalandos kikapcsolódni vágyók paradicsoma, ha pihenni szeretnél itt rossz helyen jársz. A piacon adott a filmeken látott forgatag és a nyüzsgés, mindent megtalálsz, ami szem-szájnak ingere. Persze a város építészeti remekműveit is meg kell említeni. Az El Badi palota, a Kutubi Mecset, a Jardin Majorel botanikus kert egyaránt olyan érdekesség amilyet még sosem láthattál másutt.

Marokkó

Marokkó

Fez ugyancsak az a város mely nem maradhat ki a marokkói körútból. Akárcsak Marrakesh esetében, úgy Fez hangulatát is alapjaiban meghatározza az arab országokra jellemző utánozhatatlan bazári hangulat. A medina, avagy az óváros egésze tele van szőnyegeket, ruhákat, tipikus marokkói ajándéktárgyakat áruló emberkékkel. A város másik érdekes nevezetessége, melyet meg kell nézni a tímárok által birtokolt udvar. Itt készülnek a híres marokkói bőráruk. Bár a látvány és a szag borzalmas, de aki Fezben jár annak ezt látnia kell, a hangulata ugyanis páratlan.

Casablanca városa leginkább a nevezetes filmből ismeretes, viszont élőben teljesen más, mint a televízió képernyői előtt. A város látképét a Hassan II. Mecset határozza meg leginkább, mely több mint 200 méteres toronnyal büszkélkedhet és mely egyben Marokkó legnagyobb mecsete is. Casablanca kedvelt helye a látogatók körében a Casablanca Corniche, ami egy tengerparti sétány. Az utat egész végig hatalmas pálmafák övezik a csodálatos óceán biztosította látkép mellett.