5 élvezhető életmód tanács, melyet érdemes megfogadni

Először is szögezzük le, hogy az éhezésnek nincs értelme! Sajnos sokan abban a tévhitben élnek, hogy az egészséges életmód tulajdonképpen egy életen át tartó diéta, holott ez egy igazán nagy tévedés. Egy konkrét fogyókúrának csak nagy testsúly és orvosi felügyelet mellett van értelme, különben felesleges és jojóeffektushoz vezet, azaz kivétel nélkül visszahízáshoz.

[wp_ad_camp_1]

Fontos, hogy mindig lakj jól, de ne edd túl magad! Két szempontból is fontos, hogy jól lakott legyél, hiszen egyrészt elhessegeti azt a tévhitet, hogy az egészséges ételekkel nem lehet jól lakni, másrészt, ha jól laksz a főétkezések során, akkor a nassolás is elmaradhat. Nagyon sokan nem azért híznak, mert egészségtelen ételeket esznek, hanem mert sokat nassolnak.

Természetesen minden ételből ehetsz egy kicsit, a lényeg, hogy mindig tudd hol a mérték! A legtöbb ételt elkészítheted egészséges formában, sőt olykor-olykor a nassolás is belefér. Ha csökken az extra szénhidrát és a telítetlen zsírok bevitele, akkor a fogyás máris be fog indulni.

Egészséges életmód

Egészséges életmód

Bátran élvezd a finom ízeket! A legtöbb egészséges ételt hozzá lehet igazítani a saját ízlésedhez, az egész csak fűszerezés kérdése. Az ízfokozókkal teletömött finomságokat persze itt elfeledheted, helyette most megtanulhatod a valódi ételeket élvezni és szeretni.

Amit nem győznek hangsúlyozni a szakemberek: legyen változatos az étrend! Egy kis odafigyeléssel és tanulással az egyszerű hússzeletet is megtanulod meg elkészíteni ezerféleképpen. Egy csirkemellet lehet pácolva, frissen sütve, gyümölcsökkel, zöldségekkel göngyölve, sajttal megszórva, szósszal leöntve is fogyasztani. Szerencsére nem csak egy – két alapanyagból kell gazdálkodnod, hogy az egészséges ételek sokasága adott, ha változatos és ízletes étrendet akarsz magadnak kreálni.