A babavárás időszaka, amikor a babaszoba berendezéséről is gondoskodunk

Amikor csöppségünk megszületésére várunk bizony sokszor elkap minket a vásárlási láz, hiszen semmit sem szeretnénk jobban, mint azt, hogy számára mindenből a legjobb és legpraktikusabb termékeket, bútorokat vásároljuk meg. A várakozás időszakát komplett stresszként éljük meg, mi szülők! Az elménkben mindig ott dolgozik az, hogy mi történik akkor, ha a baba hamarabb jön világra és mi semmivel sem készültünk el?

[wp_ad_camp_1]

Nincsen készen a babaszoba, nem vásároltuk meg a baba ágyat, nincsen meg a babakocsi és más ehhez hasonló praktikus babavárós dolgok. Érdemes egy kicsit leülni, megnyugodni és legelőször is egy bevásárló listát összeállítani azokról a dolgokról, amelyekről mi úgy gondoljuk, hogy szükségesek. Ha ezzel készen vagyunk, akkor beszélgessünk el gyermekeket nevelő ismerőseinkkel, apuval, anyuval, hogy megtudjuk, ők milyen termékeket, bútorokat, babás dolgokat vásároltak meg, amikor ők is a babavárás időszakát élték meg. Soha, de soha ne kövessük el azt a hibát, hogy olyan listát állítunk össze, amely hosszabb, mint a kínai nagyfal.

A legfontosabb dolog a babaszoba. Amikor már tisztában vagyunk azzal, hogy kisfiúnk vagy kislányunk fog születni, akkor érdemes ezt a projektet elindítani. Így már biztosan nem fog kislányunk kék babaszobában, vagy kisfiúnk rózsaszínben nyugovóra térni. Szépen fessünk ki, helyezzünk el különböző baba szoba dekorációkat és ne felejtsük el a pelenkázót is összeszerelni. Babaágy tekintetében elég széles a választék, de mindig törekedjünk arra, hogy jól nézzük meg a strapabíróságát és a méreteket, hiszen nem egy évre vásároljuk azt. A legpraktikusabb egy olyan babaágy megvásárlása, amely kétféleképpen is használható. Az állítható magasság lehetővé teszi számunkra, hogy a későbbiekben szimpla kiságyként is használhassuk. Arra viszont nagyon figyeljünk, hogy az a magasság, amelyet először használunk a csöppség altatására, lehetőleg olyan magasságban legyen, hogy ne törjön le majd a derekunk, amikor egy nap többször is kivesszük őt a kiságyból.  Az apróbb dolgokról, mint kisruhák nem nagyon ejtünk szót, mert azok határtalan mennyiségben, minőségben és árban kaphatóak.

Babavárás

Babavárás

Egy dolog viszont itt is fontos, mégpedig az, hogy a legelső ruhadarabokból ne vásároljunk túl sokat, hiszen meglepetés is érhet bennünket, amikor világra jön gyermekünk és kiderül, hogy csak 48 centis és mi ott állunk egy halom 54-es, 56-os ruhával. Szegényke elég idétlenül fog kinézni a nagyobb ruhákban. Csak pár darabot vásároljunk. Ilyenkor mindig jön a praktikus kérdés, hogy mikor fogjuk akkor a többi megvenni? Az egyszerű válasz pedig az, hogy amikor alszik, vagy amikor a nagypapa vagy nagymama vigyáz rá.  Az etetőszékről ne döntsünk, hiszen az még jóval odébb van, addig is csak a helyet foglalná. Ami viszont fontos, az a fürdető kád és a már említett pelenkázó. Ma már nagyon praktikusan szettben is megvásárolhatóak ezek. Érdemes akkor ebben gondolkodnunk. Amikor a gyermekorvossal leegyeztettük, hogy mikor vihetjük ki a kicsit a levegőre, akkor éppen elég megvásárolni azt a fránya babakocsit.

A babakocsi vásárlás pontosan az egyik alapvető stresszes gócpont. Mivel sokunk agyában, amikor a beszerzendő termékekről van szó, pontosan a babakocsi villan fel. Valószínűleg azért, mert babaágyat soha nem látunk szaladgálni az utcán, viszont babakocsiból annál többet. Annyiszor láttuk már, hogy tudjuk, kell! Mindenképpen kell! Az első időszakban egy babahordozó éppen elég a kötelező gyermekorvosnál tett látogatásokhoz és egyéb kisebb sétákhoz. Akad itt egy két extrább dolog is, amelynek hallatán aztán végképp elhűl az ember! Vajon miből gondolják sokan, hogy mellszívóra mindenképpen szükségük lesz! Megvásárolják és a végén original csomagolásban landol valamelyik családtagnál, vagy barátnőnél.

Egy szónak is száz a vége! Próbáljuk meg ezt a babavárós időszakot egy kicsit stressz mentesebben megélni. Amíg a babavárás időszakában vagyunk, éppen elég időnk van otthon arra, hogy egy babaszoba berendezését átgondoljuk és jó pár üzlet ajánlatát megtekintsük az interneten. Érdemes a nagyobb áruházak mellett letenni a voksunkat, hiszen akkor egy vagy két úttal megússzuk az egész bevásárlást. Mindenkinek stressz mentes babavárást kívánunk!