A tökéletes lépcső kiválasztása

Amikor ház építésébe fogunk akkor számtalan olyan kérdés merül fel – akár menet közben is – amelyre kénytelenek vagyunk reagálni, mégpedig annak tudatában, hogy döntésünkkel évekre elkötelezzük magunkat egy építészeti megoldás, vagy akár egy berendezés mellett. A mai világban nagyon meg kell fontolnunk minden lépést, hiszen a legtöbben hitelből építkezünk és évekre elkötelezzük magunkat.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik ilyen kardinális kérdés, hogy milyen lépcsőt válasszunk? A lépcső tipikusan az a hely a lakásban, amely strapabíróságot követel meg, hiszen naponta többször is használjuk, amikor belépünk a házba, vagy felmegyünk az emeletre. A lépcsők lehetnek nyíltak és zártak attól függően, hogy a tulajdonos mennyire szeretné tágnak látni otthonát. Valószínűleg többen döntünk a nyitott lépcső mellett, hiszen ki az, aki a nappalija közepén egy bunkert szívesen látna. Nézzük a lépcsőt anyaga szerint.

Lépcső

Lépcső

Ez lehet fa lépcső vagy beton lépcső. A betonért annyira nem rajong senki, hiszen elég zord anyag és nagyon hideg hatást kelt télen, amikor rálépünk. A fa lépcsővel pedig egy baj van, hogyha gyerekek is vannak, akkor a lelakkozott lépcső olyan nekik, mint a korcsolyapálya. Érdemes ilyenkor szőnyeggel borítani, amelyet valószínűleg sűrűn kell majd takarítanunk. Építészeti megoldások szerint léteznek még a lebegő lépcsők, ami annyit takar, hogy a lépcsők egyik fele a falba van befogatva, de a másik fele szabadon van. A gyámolított lépcsőmegoldások a leggyakoribbak, hiszen ez az egyik legbiztonságosabb típus. A csiga, az orsó és a kör lépcső általában helytakarékosságból kerül beépítésre. Ezek közül, a lépcső típusok közül manapság egyre többen döntenek a lebegő lépcső mellett, hiszen nem rontja az összképet mivel áttört a szerkezete és teljesen belesimul a nappali vagy a közlekedő összképébe!