A bennünk élő rossz elengedése

Gyengeségei, negatív tulajdonságai mindannyiunknak vannak, jó mellett bennünk él a gonosz is, bizonyos tulajdonságainkon tudunk változtatni, másokon nem. Életünk tele van ki nem beszélt bánattal, keserűséggel, sérüléssel, ami visszafog minket a boldog, kiegyensúlyozott élettől.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyos dolgokon nem lehet csak úgy túllépni, mivel végleg megváltoztunk általa. Valami megszakadt bennünk amikor bizalmunkkal visszaélve becsaptak, megaláztak, elárultak minket. Lehetnek gyerekkorból cipelt sebek, szerelmi csalódások, sikertelenség, munkahelyi kudarcok.  Észre sem vesszük és bezárkózunk, ridegen elutasítjuk mások közeledését, mert félünk az újabb csalódástól. Hajlamosabbak vagyunk mindent a rosszabb oldaláról megközelíteni, mindenkiben a rosszat látni. Düh, szorongás, keserűség kíséri napjainkat. Sokszor a negatív családminta arra ösztönöz, hogy kizárjuk az érzéseinket ahelyett, hogy az elszenvedett traumát feldolgozzuk és jobb emberré váljunk a gyógyulási folyamat után.

A világ változik körülöttünk, minden mozgásban, átalakulásban van. Mi magunk is képesek vagyunk a megújulásra, megváltoztathatjuk gondolkodásunkat és érzelmeinket is sok-sok gyakorlás árán. az egész életünk állandó változás, így mindennap el kell engednünk dolgokat, érzéseket, embereket. Aki görcsösen ragaszkodik a múlthoz, sérelmeihez, megakadályozva a természetes energiaáramlást, annak előbb-utóbb egészsége látja a kárát. Ma már elfogadott tény, hogy a legtöbb lelki és szervi probléma hátterében energetikai problémák, egyensúlyzavarok húzódnak meg. Rossz gondolatai mindenkinek vannak, a probléma akkor kezdődik, ha figyelmet és energiát fordítunk rájuk. A düh, félelem, irigység, szégyen szülte gondolatokat engedjük el, nem legyőzni kell őket, mert azzal csak energiát adunk neki, hanem elengedni kell, útjára bocsátani. A rossz érzelmeket megbocsátással tudjuk leküzdeni, megakadályozva, hogy mérgezze életünket. A probléma felismerése már egy lépés a gyógyulás felé, sok-sok odafigyeléssel és gyakorlással jobb és ezáltal boldogabb ember válhat belőlünk.