A brazil konyha jellegzetesség ételei

A brazilok konyhája épp annyira érzéki és egyedi, mint a táncuk. A legfontosabb étkezésnek az ebédet tartják, ahol általában húst esznek rizzsel köretként, utána pedig kávét szürcsölnek. A brazilok mindene a hús, a húst is legszívesebben hússal ennék, még a szegényebb családok asztalára is szinte minden nap kerül húst legalább egyszer.

[wp_ad_camp_1]

A brazilok reggelije könnyed, legtöbbször vajas kenyeret esznek gyümölcsleves, vagy tejeskávéval. Kedvenc gyümölcseik a banán, a graviola, az acai, a papaya, az ananász, valamint a kesudió. A comida a kilo nevű éttermek a leghíresebbek Brazíliában, hiszen ezek önkiszolgáló étteremként funkcionálnak, és ha nem ízlik az étel amit válogatott, akár vissza is lehet vinni. A churrascaria nevű éttermekben hatalmas húsadagokat adnak, például marhát, disznót, csirkét, néhanapján aligátort is. A brazil nemzeti étel a feijoada amelyet a tábortűz fölött készítenek. Az edénybe füstölt kolbászt, marhanyelvet, sertéshúst illetve szárított marhahúst tesznek, ezt pedig zsírral, babbal együtt párolják több órán át. Nevezetes brazil étel még a kókusztejjel ízesített tengeri hal, a moqueca is.

Brazil konyha

Brazil konyha

Ami a brazil italokat illeti, legnevezetesebb koktéljuk a caipirinha. Alapanyaga a cukornádból kisajtolt lé, emiatt van olyan könnyű és finom íze. A sörök Brazíliában általában nagyon világosak, a csapolt sört pedig ott chopenak nevezik. A legjobb brazil sört csakis a Rio Grande de Sulban főzik, sehol máshol. Az alkoholmentes italok közül a leghíresebb a Guarana Antarktisz, amely egy szénsavas gyümölcsturmix. A kávét Brazíliában is természetesen mindenhol imádják. Érdemes legalább egyszer kipróbálni a brazil fogásokat, hiszen finomak és érzékiek, fogyasztásuk egy igazi élmény lehet azoknak is, akik nem rajonganak az ilyen típusú ételekért.