A csodálatos fenyőszirup

A nátha, influenza mind olyan betegségek, amelyeken mindannyian túlesünk egy évben legalább egyszer. Annak ellenére, hogy általában a téli időszakokban jellemző, ez a megbetegedés a melegebb hónapokban is gyakori lehet. Számos olyan alternatív gyógymód létezik, amelyek alkalmazhatók a gyógyszerek helyett.

[wp_ad_camp_1]

A fenyőszirup gyógyító hatása már nagyon régóta ismert és egy igazi csodaszer megfázás esetén. A fenyőszirupot friss fenyőrügyből, a fenyőágak végén megjelenő világoszöld színű, kis új, zsenge hajtásokból készítik. A fenyőszirupot luc- vagy erdei fenyő hajtásaiból készítik, melyek koncentráltan tartalmaznak ásványi anyagokat, nyomelemeket, karotionidokat és nagyon gazdagok C-, B- és K-vitaminban. Mivel magas a C-vitamin tartalma ezért nagyon hatékony már a nátha és influenza kialakulásának megelőzésében is. Kiváló immunrendszer erősítő, tehát valójában bármikor fogyaszthatjuk. Gyógyítja a torokgyulladást és enyhíti a köhögést. Erős antibakteriális hatása miatt minden légúti megbetegedés esetén ajánlott. Nyákoldó hatása miatt is sokan alkalmazzák, természetes köptetőként funkcionál, és két éves kortól gyermekeknél is alkalmazható.

Fenyőszirup

Fenyőszirup

A fenyőrügyekben levő fenyőgyanta a szervezetre nézve serkentő, oldó és fertőtlenítő hatással van. A fenyőszirup elkészíthető kristálycukorral, barna cukorral vagy akár mézzel is. Bárki elkészítheti otthon, hiszen egyáltalán nem bonyolult és nem kell más hozzá mint a fenyőrügyek és cukor. Fontos tehát, hogy arra törekedjük, hogy olyan készítményeket alkalmazzunk amikről tudjuk, hogy természetes hozzávalókból készülnek és nem utolsó sorban hatékonyak és egészségesek. Próbálja ki Ön is otthon a fenyőszirup elkészítését és erősítse az immunrendszerét természetes alapanyagokból készült készítményekkel.