A csodálatos Korfu szigete

A nyaralás az egyik legszebb családi programok közé tartozik, ezért is érdemes alaposan már jó előre utánanézni a helynek, ahová szeretnénk ellátogatni. Sok-sok keresgélés, olvasgatás és érdeklődés szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk a mindenki számára megfelelő helyet. Legyen sok és nevezetes látványosság, szórakozási, pancsolási, vásárlási lehetőség. Mindent szeretnénk megnézni, ami az adott területhez kapcsolódik, mert senki sem szeretne úgy hazatérni, hogy élménybeszámolójából kihagyná a legfontosabb és világszerte ismert nevezetességeket.

[wp_ad_camp_1]

Korfu szigete egy fantasztikusan jó, kecsegtető és vonzó lehet bárki számára. Ha még nem volt alkalma nyári úti célként beiktatni, akkor idén nyáron mindenképp tegye ezt meg. Korfu Görögország legszebb tengerpartjait rejtő szigete. Csodálatos zöld növényzetének köszönhetően nevezik smaragd szigetnek. A nyári hónapok igen melegek és kellemesek a kiránduláshoz, ugyanis eső ezekben a hónapokban alig esik. Novembertől márciusig tart az esős időszak, amely életben tartsa a csodálatos zöld növényzetet az egész szigeten. A zöld vidék mellett említésre méltó még a homokos, apró kavicsos tengerpartjai, régi halászfalvai és üdülő városai.

Korfu

Korfu

Rengeteg olajfa található a területen, így még az olajfák szigete néven is emlegetik. Kulturális látnivalókban szintén bővelkedik. Semmiképp sem szabad úgy hazatérni Korfuról, hogy nem láttuk a Szent Szpiridonnak, a város védőszentjének templomát, a Bizánci Múzeumot, a Szent Mihály és Szent György palotát és az Esplanade teret. Ezek a nevezetességek összefonódnak Korfu történelmével, ami mellett nem szabad csak úgy elsétálni.

A szigeten természetesen a szórakozni vágyók is megtalálják a számukra legjobb időtöltést. Fiatalok és családosok egyaránt kedvenc helyének minősül az Agios Ioannis nevű üdülőfalu, hiszen itt található Európa egyik legnagyobb Aqua Parkja. Bármi is a cél, mindenképp érdemes Korfu szigetére utazni.