A féknyereg szorítja a fékpofákat a féktárcsához

A féknyereg elengedhetetlen az autó megállási képességéhez, és vitathatatlanul az egyik legfontosabb fék alkatrész. A legtöbb autó manapság tárcsafékkel rendelkezik, legalábbis az első kerekek esetében. De sok autó és teherautó már hátsó tárcsaféket is használ.

[wp_ad_camp_1]

A féknyereg szorítja a fékpofákat a féktárcsához. Bővebben erről az alkatreszek.hu weboldalon olvashat. A tárcsafékrendszerben az autó kerekeit fémtárcsákhoz vagy forgórészekhez erősítik, amelyek a kerekekkel együtt forognak. A féknyereg feladata az autó kerekeinek lassítása a rotorokkal történő súrlódás létrehozása révén. A féknyeregnek két fő típusa van: úszó féknyereg és rögzített féknyereg. Az úszó féknyergek a forgórészhez viszonyítva mozognak be és ki, és csak egy vagy két dugattyú van a forgórész belső oldalán. Ez a dugattyú nyomja meg a teljes féknyerget, amikor a fékek működnek, súrlódást okozva a rotor mindkét oldalán levő fékbetétekből. A rögzített féknyereg – ahogy a neve is sugallja – nem mozog, hanem dugattyúk vannak elhelyezve a forgórésznél egymással szemben.

A rögzített féknyereg általában előnyösebb a teljesítményüknél, ám drágábbak, mint az úszó típusú. Néhány nagyteljesítményű fix féknyeregben két vagy több pár dugattyú van elhelyezve a forgórész mindkét oldalán – néhányukban összesen hat pár van. Bővebb leírást ezekről az alkatreszek.hu weboldalon olvashat ezért ne habozzon, nézzen be hozzánk még ma és mindent megtudhat a féknyergekről, ráadásul megtalálhatja majd teljes féknyereg kínálatunkat is a legjobb árakkal és villámgyors kiszállítással. Weboldalunkon minden autómárkához és évjárathoz talál majd féknyerget, ezért mindenképp megéri benézni hozzánk. Amennyiben kérdéseket tenne fel nekünk a féknyergekkel vagy a rendeléssel kapcsolatban felteheti ezeket barátságos ügyfélszolgálatunknak.