A Floridai St. Augustine város

A spanyolok által 1565-ben alapított St. Augustine városa az államok legrégebbi, folyamatosan lakott települése. Óriási történelmi kerületével büszkélkedhet, ezért nagyon népszerű hely a látogatásra évszázados történelmi turisztikai látványosságokkal, hihetetlen építészettel és bájos macskaköves sávokkal, bárhová néz ki.

[wp_ad_camp_1]

Lenyűgöző hely a látogatásra a legrégebbi ház Floridában, amely most múzeumként működik. Míg a helyszínt az 1600-as évek óta elfoglalták, maga az épület 1723-ban lett befejezve. A vonzó építészet mellett a látogatók felfedezhetik annak évszázados szobáit, amelyek tele vannak műtárgyakkal és kiállításokkal. A Nemzeti Történeti Nevezetesség, a legrégebbi Házmúzeum érdekes pillantást vet a kora telepesek, valamint a spanyol, brit és amerikai hatalmak életére, amelyek valamikor elfoglalták St. Augustine-t.  Az Anastasia State Park mindössze tíz perces autóútra fekszik a legrégebbi házmúzeumtól és a St. Augustine gyarmati negyedtől. Gyönyörű tengerpartokkal, dűnékkel és árapályos mocsarakkal büszkélkedhet, és elfoglalja az Anastasia-sziget északi végén fekvő kiemelkedő félszigetet.

A természet szerelmeseinek és a szabadtéri rajongóknak örömére a terjeszkedő állami park olyan tevékenységeket kínál, mint a túrázás, kerékpározás és kempingezés. Ezen kívül bérelhet kajakot és kenut, vagy egyszerűen csak napozhat a tengerpartjain és úszhat a tengerben. Fenséges tájjal és természettel az Anastasia State Park-ot minden bizonnyal érdemes meglátogatni. Visszatérve a város központjába, ott van a másik fő látnivalója: a mesés Villa Zorayda. 1883-ban egy különc bostoni milliomos építette, jellegzetes kialakítását és kastélyszerű vonásait a spanyolországi Granadában található XII. Századi Alhambra palota és erőd ihlette. A csodálatos mór stílusú épület magánlakásként és az évek során szállodaként, szórakozóhelyként és kaszinóként is szolgált.