A Grand Teton Nemzeti Park

A látványos hegyi panorámájáról és csillogó alpesi tavairól híres Grand Teton Nemzeti Park Wyoming északnyugati részén, Jackson mellett található. Minden bizonnyal örömet okoz mind a természet szerelmeseinek, mind a szabadtéri szerelmeseknek, drámai tájai és hatalmas érintetlen vadonjai könyörögnek, hogy felfedezzék a lenyűgöző kilátást, bárhová is megy.

1929-ben alapították, nevét a Grand Tetonról, a tartomány legmagasabb csúcsáról kapta, amely elképesztően 13.775 láb magasra tornyosul. Messze lent zöldellő erdők és csillogó tavak találhatók, amelyekben rohanó folyók és feltűnő sziklaképződmények is sorakoznak. Változatos tájainak köszönhetően rengeteg programlehetőség kínálkozik a Grand Teton Nemzeti Parkban a túrázástól, kerékpározástól és kempingezéstől a horgászatig, úszásig és kajakozásig, még sziklamászásra és síelésre is lehetőség nyílik. Az egyik legkifizetődőbb túra Grand Tetonban, a fenomenális Paintbrush Canyon Trail, amely elbűvölő tájon vezet el lenyűgöző kilátással és természettel, bárhová is néz. Noha meglehetősen hosszú és megerőltető, a fantasztikus ösvényen mindenképpen érdemes végigmenni az összes elképesztő látnivalóért, amelyre számíthat.

Valamivel több mint 9 mérföld hosszúságú, eldugott tavak partjain, zord gerinceken és hatalmas hegycsúcsok alatt kanyarog. Nagyon népszerű a természet szerelmesei és a szabadtéri szerelmesek körében, a String-tónál kezdődik, majd meredeken emelkedik felfelé a Paintbrush Canyonon, amíg eléri az idilli Holly-tót, amelyet csodálatos hegyek gyűrűznek be. A bolyongós útvonala során az ösvény csaknem 4000 láb magasságba emelkedik, legmagasabb pontja pedig a Paintbrush Divide, amely 10.700 méter magasra tornyosul. A különösen szívós túrázók a Cascade Canyon Trail mentén is továbbhaladhatnak, amely egy nagy hurkot képez az ösvénnyel.