A gyógygombák jótékony hatásai

A gyógygombák jótékony hatásairól már a korábbi évezredekben is tudtak, főleg a Közel-Keleti országokban, ahol a hagyományos orvoslás részét képezte. A GyógyVarázs szakértői az ősi tudást a modern technológiával ötvözve alkották meg, így jöttek létre a hatékony gyógygomba kivonatot tartalmazó készítmények.

Gyógygomba ideális választás, ha z immunrendszer támogatása, a szervezet betegségekkel szembeni megerősítése a cél. A kutatások során dokumentált hatások egytől-egyig igazán látványosak és elképesztőek. A gombák úgy fejtik ki hatásukat, hogy nagy mértékben megnövelik a testben az immunválaszt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szervezet hatékonyabban tud reagálni a betegségekre. A gombákból izolált antioxidánsok képesek védelmet nyújtani a szervezet számára. Az organizmusok világában nagyon különleges helyet foglalnak el a gombák. Nem túlzás kijelenteni, hogy a növényi és állati tartomány között helyezkednek el. Nem csak egészségügyi hatásuk miatt jelentősek, de a gasztronómiában is kimagasló helyen vannak. Mindamellett némely gomba hallucinogén, illetve mérgező hatásáról is ismert, ezért fontos tisztában lenni a különféle gombák hatásaival és kinézetével, különösen, ha gombászni szeretnénk.

Gyógygomba

Gyógygomba

A laskagomba ízletes mivoltából kifolyólag a gasztronómiában is jelentős, ugyanakkor jótékony hatásai mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Rendkívül alacsony kalória- és zsírtartalmának köszönhetően akár a diétába is beilleszthető. Emellett D-vitamint és vasat is tartalmaz. A kínai hernyógomba a vesebetegségek és a csökkent libidó esetén jelent megoldást. Ezenkívül a fáradtság ellen is igazán hatékony lehet. A pecsétviaszgomba eredetileg a Távol-Keletről származik, azonban ma már az egész világon megtalálható. Különlegessége, hogy több, mint négyszázféle aktív hatóanyag található meg benne.