A gyógyító méz hatásai az emberi szervezetre

A természetes gyógymódok kedvelői számára bizonyára nem ismeretlen a méz, mely gazdag mindazokban a tápanyagokban, amelyekre szervezetünknek szüksége van. Hatékonyságára kiváló példa, hogy az ókori Egyiptomban gyakorlatilag az aszpirin szerepét töltötte be.

Nem véletlen, hiszen baktériumölő hatásánál fogva remekül használható sebek, fekélyek gyógyítására, melyek így nem fertőződtek el akkorian. A Korán, és a görög mitológia is gyógyszerként tekintett a mézre.

Káliumtartalmánál fogva pusztítja el a baktériumokat, valamint közvetlenül a vérből szívódik fel. Mind a szívműködésre, mind az általános teljesítőképességre pozitív hatással van a méz.

Gyógyító méz

Gyógyító méz

Előszeretettel alkalmazzák az emésztés javítására, a gyomorproblémákra, valamint a felső-létúti megbetegedések is kiválóan reagálnak a vitaminokban, ásványi anyagokban, és nyomelemekben gazdag alapanyagra.

A háztartásokban általában teaízesítőként van jelen, kiváló társa a citromnak, mely kettő együttesen hatékonyan alkalmazható nátha, influenza, meghűlés esetén. Gyermekek számára azért előnyös fogyasztása, mert szerepe van a csontképzésben, teljes egészében hasznosuló táplálék, valamint felfrissíti a szervezetet, sőt, a vérszegény gyermekek is javulást mutatnak hatására.