A gyógyító méz hatásai az emberi szervezetre

A természetes gyógymódok kedvelői számára bizonyára nem ismeretlen a méz, mely gazdag mindazokban a tápanyagokban, amelyekre szervezetünknek szüksége van. Hatékonyságára kiváló példa, hogy az ókori Egyiptomban gyakorlatilag az aszpirin szerepét töltötte be.

[wp_ad_camp_1]

Nem véletlen, hiszen baktériumölő hatásánál fogva remekül használható sebek, fekélyek gyógyítására, melyek így nem fertőződtek el akkorian. A Korán, és a görög mitológia is gyógyszerként tekintett a mézre.

Káliumtartalmánál fogva pusztítja el a baktériumokat, valamint közvetlenül a vérből szívódik fel. Mind a szívműködésre, mind az általános teljesítőképességre pozitív hatással van a méz.

Gyógyító méz

Gyógyító méz

Előszeretettel alkalmazzák az emésztés javítására, a gyomorproblémákra, valamint a felső-létúti megbetegedések is kiválóan reagálnak a vitaminokban, ásványi anyagokban, és nyomelemekben gazdag alapanyagra.

A háztartásokban általában teaízesítőként van jelen, kiváló társa a citromnak, mely kettő együttesen hatékonyan alkalmazható nátha, influenza, meghűlés esetén. Gyermekek számára azért előnyös fogyasztása, mert szerepe van a csontképzésben, teljes egészében hasznosuló táplálék, valamint felfrissíti a szervezetet, sőt, a vérszegény gyermekek is javulást mutatnak hatására.