A hatékony diéta titkai

Leadná a plusz kilókat? Szeretne végre úgy a tükörbe tekinteni, hogy elégedett az ott látott képpel? A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbben a tavaszi és nyári hónapokban igyekeznek odafigyelni külsőjükre, pedig ez egész évben fontos lenne. Nézzük, hogyan szabadulhatunk meg hatékonyan és egészségesen a feleslegtől!

[wp_ad_camp_1]

A diéta tojás, zöldségek, sovány húsok fogyasztásával lehet igazán hatékony, de természetesen a lassú felszívódású szénhidrátok sem hiányozhatnak az elfogyasztott alapanyagok közül. A finomított szénhidrátokat és az erősen cukrozott ételeket mindenképpen kerülni kell, hiszen nagyrészt ezek tehetőek felelősség az elhízásért. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a súlyfelesleg nem pusztán esztétikai problémát okoz, hanem nagyon komoly egészségügyi kockázatokkal is együtt jár. A 2-es típusú cukorbetegség mellett a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és az ízületi problémák is együtt járnak a felesleges kilókkal. Nagyon fontos tehát, hogy ne csak időszakos diéták keretein belül igyekezzünk megszabadulni a plusz kilóktól, hanem inkább válasszuk az életmódváltás előnyeit.

Diéta

Diéta

Sokan azon az állásponton vannak, hogy az egészséges életmód drága és nem egyeztethető össze a mindennapi tevékenységekkel. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy kicsivel sem drágább egészséges alapanyagokat vásárolni, mint pizzákon, előre elkészített ételeken és péksüteményeken élni. A legtöbb étel elkészíthető egészséges alapanyagokból is, ráadásul nagyon sokféle egyszerű és ízletes finomság van, amelyeket akár negyed óra alatt az asztalra varázsolhatunk még a dolgos hétköznapokon is. Nem csak az ételekre, hanem a folyadékbevitelre is fontos ügyelni. A szakemberek 20 testsúly kilogrammonként javasolnak egy liter folyadékot. A kávéval és az alkohollal mindenképpen érdemes óvatosan bánni, ugyanis ezek rendkívüli módon dehidratálják a szervezetet. Mivel a felnőtt emberi test körülbelül 70 százaléka víz, ezért további hozzáfűzni valót talán nem is igényel az, mennyire fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Ha ez elmarad, úgy sajnos a fogyás is lehetetlenné válik.