A helyes téli férfi arcápolás ismérvei

A belső hidratálás természetesen az év minden egyes szakában fontos, de télen, amikor az érzékeny bőr egyébként is különösebben hajlamos kiszáradni és berepedezni, még inkább lényeges. A hideg évszakokban emellett sajnos gyakran megfeledkezünk a megfelelő mennyiségben történő folyadékbevitelről, ami ugyancsak károsítja a bőr vízháztartását. A folyadék pótlására legjobb a tiszta víz, de a meleg teák is jók, csak ne cukrozd meg őket, legalábbis ne vidd túlzásba az édesítést.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben kellő mennyiségű vizet iszol, akkor máris sokat tettél az egészséges bőr érdekében, de még nem eleget. Fontos a külső hidratálás is, avagy az, hogy rendszeresen krémezd a bőrödet, főleg az arcodat. A száraz bőr amellett, hogy húzódik és fáj, egyáltalán nem esztétikus, sőt hamarabb öregszik is. Télen zsírosabb állagú arckrémeket kell választani. Ezekkel reggel is és este is, a szokásos tisztítás után, be kell kenned arcodat. Figyelj a rendszerességre, ha kihagyod a krémezést, akkor oda a hatás.

Férfi téli arcápolás

Férfi téli arcápolás

A radírozás egy olyan dolog, amit semmiképp nem szabad túlzásba vinni, ugyanis eltávolíthatod vele bőröd természetes védőrétegét, ami komoly problémákat okozhat. Elég hetente egyszer alaposan átradírozni a bőröd, ezzel máris eltávolíthatod az elhalt és elszáradt sejteket, így elősegítheted, hogy a krémek hatékonyabban dolgozhassanak. Zuhanyozás közben óvatos,  határozott mozdulattokkal masszírozd végig arcodat radírozás közben.

Ha biztos hatást akarsz, avagy semmiképpen nem szeretnél fénytelen, fakó és száraz bőrt, akkor hetente egyszer időt kell szánnod az arcpakolásokra is. Otthon is könnyen kikeverhetsz bármilyen hatékony krémet, de a drogériákban is kedvedre válogathatsz. Érdemes olívás, vagy mézes pakolást választani, amit otthon negyed órára az arcodra kell tenned, majd le kell öblítened.