A hormonzavar jelei a bőrön

Testünkben a hormonrendszer az egész szervezetre hatással van, tehát egyértelmű jelei vannak annak, ha nincs rendben a hormonrendszer, és ezek a jelek nemcsak a hajon illetve a körmön mutatkoznak meg, hanem a bőrön is megjelennek aggasztó jelek, amik mindenképpen arra utalnak, hogy a hormonrendszer nincs rendben.

[wp_ad_camp_1]

Ilyenkor azonnal orvoshoz kell fordulni, nehogy komolyabb problémához vezessen a dolog. Ha nincs rendben a hormonrendszer, akkor az állon, valamint a száj fölött megjelenő szőrszálak is igen árulkodóak lehetnek. A hason megjelenhetnek különböző stríák, vagyis lilás csíkok, amik mindenképpen hormonproblémára utalnak, és ezek hízás, fogyás vagy terhesség nélkül is megjelenhetnek, tehát ha ilyeneket lát, forduljon orvoshoz. A könyök barnás elszíneződése szintén utalhat hormonproblémára, de a barnulás megjelenhet a bőr bármely más területén is. Ha nagyon száraz a bőr és érdes, akkor ez is azt jelentheti, hogy nincs elég hormon a szervezetben, ezért erre is érdemes odafigyelni. A csalánkiütések is jelenthetnek ösztrogéndominanciát is a szervezetben.

Hormonzavar

Hormonzavar

Ha a szervezetben ösztrogén túltengés van, akkor megjelenhet a  pikkelysömör is. Az arcon fiatal korban is megjelenhetnek barázdák illetve mélyebb ráncok, és ezek arra hívják fel a figyelmet, hogy nem megfelelő a mennyisége a növekedési hormonnak. A sötét és karikás szemek, valamint a táskák sem mindig a fáradtság jelei, hanem utalhatnak arra is, hogy nincs minden rendben a hormonrendszerben. Idejében oda kell tehát figyelni ezekre azárulkodó jelekre, hiszen a hormonproblémákat könnyen kezelni lehet, viszont ha elhanyagoljuk ezeket és nem vesszük észre őket időben, vagy más betegséghez kötjük őket, akkor később komolyabb egészségi problémákat is okozhatnak a test különböző szerveiben.