A koleszterin csökkentő ételek

Mint azt tudjuk, a koleszterin nélkülözhetetlen a szervezet számára, de ha a szintje túl magas, akkor nagyon káros hatással van az egészségünkre és súlyos károkat okozhat az emberi szervezetben. Ezért is fontos, hogy odafigyeljünk a táplálkozásra és olyan étrendet alakítsunk ki magunknak, amellyel nem nő meg a koleszterinszintünk.

[wp_ad_camp_1]

A koleszterin csökkentő ételek listája igen széles. Több olyan kutatást végeztek el, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy melyek azok az ételek, amelyek hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez. Azok az élelmiszerek amelyek rostokban dúsak nem okoznak vércukorszint emelkedést és elősegítik az emésztést. A teljes kiőrlésű gabonából készült müzlik reggelinek tökéletesek. Nyilvánvalóan a zöldségek és gyümölcsök is rostdús élelmiszerek. Az avokádó például egy csodaszer, amelyben olyan aminosavak és rostok találhatók amelyek jelentősen csökkentik a magas koleszterinszintet. A fokhagyma erősíti és javítja a szervezet ellenálló-képességét, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintre is pozitív hatással van.

Koleszterin

Koleszterin

Az áfonyában lévő vegyület, az úgynevezett pterosztil és más antioxidánsok nagy mértékben csökkentik a koleszterinszintet és kutatások bizonyították, hogy egy koleszterinszintet csökkentő gyógyszerrel mérhető össze a hatása. Az olajos magvak és a diófélék telítetlen zsírsavakat, mikrótápanyagokat tartalmaznak és megvédik a szív egészségét, illetve csökkentik a magas koleszterinszintet. A szójatermékek, mint például a tofu szintén koleszterincsökkentő hatású.

Figyeljünk oda egészségünkre és fogyasszunk olyan élelmiszereket, amelyek pozitív hatással vannak a szervezetünkre, elősegítik az emésztésünket. Táplálkozzunk tudatosan és előzzük meg a különféle betegségeknek a kialakulását.