A Konzol játékok előnyei és hátrányai

Ebben a technikával túlfűtött világban a mai gyerekek számára a legfőbb kikapcsolódási mód az internet vagy a konzol játékok különböző fajtái. Mégis talán a konzol játékok valahol háttérbe szorultak az utóbbi időben a több ezer számítógépes és internetes játék mellett.

[wp_ad_camp_1]

Manapság már ritkán használunk konzol játékokat annak ellenére, hogy hatalmas a kikapcsolódási lehetőség és a társasági élet velejárója lehet. Gondoljunk csak a Nintendóra vagy a Playstation-re, és a ma is nagyon népszerű Xboxra illetve Wiire. Talán sokakban pár régi szép emléket is felidéz a konzol játékok egyik nagy előnye, avagy a párban való játék lehetősége. A konzolos játékok előnyei között úgy gondolom mindenképp érdemes megemlíteni, hiszen valamilyen formában közösség építő hatása van. A gyerekek és akár a felnőttek is, valóban összeülhetnek játszani, nem csak egy virtuális térben játszanak együtt, hanem a való életben is ott ülnek egymás mellett. Továbbá ezek a játékok szorosabbá tehetik a szülő gyerek kapcsolatot is. Hála a technika fejlődésének mára már ezek a játékok meg is mozgathatnak minket, hiába vagyunk bent a lakásban a játék előtt, különböző segédeszközök segítségével élethűen golfozhatunk, lőhetünk ki íjakat vagy akár horgászhatunk is kényelmesen az otthoni kanapénkról.

Konzolos játék

Konzolos játék

Sajnos hátrányokból több van, ilyen például az is hogy ezek a játékok megterhelhetik a szülők pénztárcáját, már csak az által is, hogy hamar elavulttá válnak. Csak rövid ideig élvezhetjük annak az örömét, hogy miénk a legkorszerűbb változata az eszköznek mivel a gyártók villámgyors újításokkal és fejlesztésekkel dobják piacra a következő változatot. Ugyan olyan függőséget, és agressziót okozhatnak, mint akár a számítógépes agresszív játékok, amennyiben a gyerekek nem kapnak megfelelő odafigyelést ilyen téren is.