A kutyákért mindent!

Ha felelős gazdivá szeretnénk válni, sok mindent meg kell tanulnunk. Amikor magunkhoz fogadunk egy kis lényt, meg kell tanulnunk gondoskodni róla, tudnunk, kell mire van szüksége, mit eszik, milyen betegségek veszélyeztetik, milyen veszélyek leselkednek rá, milyen ápolásra és gondoskodásra van szüksége…

[wp_ad_camp_1]

A PuppyLife nagy segítséget jelent minden kutya gazdijának, hiszen rengeteg hasznos információval szolgál. Jürgen Castelijns kalauzol el bennünket a kutyatartás útvesztőibe és olyan fontos és nélkülözhetetlen dolgokra hívja fel a figyelmünket, amelyek ismeretében könnyebben megóvhatjuk a kedvencünk egészségét.

Jürgen Castelijns gyakran felhívja a figyelmet a kutyák ösztönös viselkedésére, illetve a viselkedésük kiismerésének fontosságára. Talán az első és legfontosabb dolog, amit egy kutya gazdijának tudnia kell, hogy a kettejük közötti viszony egészen különleges. A kutya a kutyáknál megszokott viszonyra fog törekedni velünk szemben, mi emberek viszont hajlamosak vagyunk emberként bánni a kutyákkal.

Kutya

Kutya

Mégiscsak mi vagyunk az intelligensebbek, nekünk kell belátnunk, hogy a kettőnk kapcsolata milyen szabályokat követel meg. A kutyának szüksége van egy gazdára, aki a legtöbb esetben valamiféle irányító szerepet, akár falkavezéri tisztséget is be kell töltsön. A kutyák vérmérséklete, toleranciája fajtánként és egyedenként is változik, ezért a mi feladatunk, hogy tökéletesen felismerjük a kutya jellemét és megfelelő módon viszonyulunk hozzá.

Nem szabad elfelejteni tehát, hogy a kutya nem gyerek. Különbséget kell tennünk a kutya és egy kisgyermek igényei között. Ha jó gazdák akarunk lenni, mindenképpen meg kell tanulnunk, mire kell odafigyelnünk. Ebben vannak nagy segítségünkre Jürgen Castelijns és társai.