A lakás méretének növelése optikailag

Sokan kisebb lakásban élnek, mint azt szeretnék. Az alapméret megváltoztatása gyakorta problémás és egyben költséges, emiatt más megoldásra van szükség.

Ha az ember okosan rendezi be lakását, akkor az aprócska tér jóval nagyobbnak tűnhet. A lakás méretének növeléséhez nincs szükség a falak bontására, mivel optikailag enélkül is hatásosan lehet növelni a méretét. Az apró lakásokban bár kicsi a hely, de mégsem érdemes zsúfolásig telerakni a polcokat, mivel így a lakás még kisebbnek fog tűnni. Furcsának tűnhet, de a könyvek szín szerinti sorba rakása szintén nagyítja a teret. A lakás bizonyos pontjain elhelyezett szőnyeg által nagyobbnak fog tűnni a lakás. Ha igazán kicsi a lakás, akkor a legjobb, ha a földig érő függönyöket preferálja, mivel így nagyobbnak tűnhet a belmagasság. A négyzet alakú bútorok óriási szintén tágítják a teret. A lakásban már két lépcsőfok is képes az emelet érzetét adni, míg a térelválasztó egy plusz szoba érzetét kelti. Ha bútorvásárlás előtt áll, akkor érdemes egységes színekben gondolkodni, vagyis vagy sötét vagy világos színekben, mivel ez optikailag növeli a teret.

Lakás

Lakás

Egy aprócska lakásban a felesleges kacatok csak foglalják a helyet, éppen ezért hasznos, multifunkcionális darabokat kell vásárolni, amiket akár tárolásra is lehet használni, mint a fonott kosarak vagy a puffok, melyeken lehet ülni vagy tárgyakat is tárolni. A kanapékat, különféle nagyobb ülőalkalmatosságokat érdemes a falhoz tenni, mivel így nagyobb hely lesz. Az okos megoldásoknak köszönhetően a legapróbb lakás is tűnhet tágasnak. Mindössze okosan kell bánni a lakberendezéssel és a színekkel. A fenti tanácsok közül már pár megfogadása is komoly változást eredményezhet, azonban, ha az összes alapelvet betartja, akkor olyan lesz, mintha nem is saját lakásában lenne.