A lakás méretének növelése optikailag

Sokan kisebb lakásban élnek, mint azt szeretnék. Az alapméret megváltoztatása gyakorta problémás és egyben költséges, emiatt más megoldásra van szükség.

[wp_ad_camp_1]

Ha az ember okosan rendezi be lakását, akkor az aprócska tér jóval nagyobbnak tűnhet. A lakás méretének növeléséhez nincs szükség a falak bontására, mivel optikailag enélkül is hatásosan lehet növelni a méretét. Az apró lakásokban bár kicsi a hely, de mégsem érdemes zsúfolásig telerakni a polcokat, mivel így a lakás még kisebbnek fog tűnni. Furcsának tűnhet, de a könyvek szín szerinti sorba rakása szintén nagyítja a teret. A lakás bizonyos pontjain elhelyezett szőnyeg által nagyobbnak fog tűnni a lakás. Ha igazán kicsi a lakás, akkor a legjobb, ha a földig érő függönyöket preferálja, mivel így nagyobbnak tűnhet a belmagasság. A négyzet alakú bútorok óriási szintén tágítják a teret. A lakásban már két lépcsőfok is képes az emelet érzetét adni, míg a térelválasztó egy plusz szoba érzetét kelti. Ha bútorvásárlás előtt áll, akkor érdemes egységes színekben gondolkodni, vagyis vagy sötét vagy világos színekben, mivel ez optikailag növeli a teret.

Lakás

Lakás

Egy aprócska lakásban a felesleges kacatok csak foglalják a helyet, éppen ezért hasznos, multifunkcionális darabokat kell vásárolni, amiket akár tárolásra is lehet használni, mint a fonott kosarak vagy a puffok, melyeken lehet ülni vagy tárgyakat is tárolni. A kanapékat, különféle nagyobb ülőalkalmatosságokat érdemes a falhoz tenni, mivel így nagyobb hely lesz. Az okos megoldásoknak köszönhetően a legapróbb lakás is tűnhet tágasnak. Mindössze okosan kell bánni a lakberendezéssel és a színekkel. A fenti tanácsok közül már pár megfogadása is komoly változást eredményezhet, azonban, ha az összes alapelvet betartja, akkor olyan lesz, mintha nem is saját lakásában lenne.