Kanári-szigetek – Gran Canaria vagy Tenerife

A Kanári-szigetek kapcsán gyakran merül fel a kérdés, hogy Gran Canaria-ra vagy Tenerife-re érdemes inkább menni. Véleményünk szerint mindkettő gyönyörű és számos lehetőséget hordoz magában, így a legjobb, ha mindkét helyet kipróbálja!

[wp_ad_camp_1]

Kanári-szigetek varázslatos világa mindenkit elvarázsol. A Kanári-szigetcsoport névadója az egyik sziget, Gran Canaria. Talán ennél is ismertebb Tenerife, a legnagyobb sziget, ahova a magyarok is előszeretettel látogatnak el. A két előbb említett szigetre jellemző, hogy időjárásukban megfigyelhető egyfajta kettősség. Az északi részen hűvös, esős időjárás jellemző, míg délen kellemes meleg. Ennek okán délen nagyobb a nyüzsgés, így aki inkább nyugalomra vágyik, az kisebb települést válasszon észak felé. Aki kifejezetten bulizási, szórakozási lehetőségre vágyik, annak Tenerife-t ajánljuk. Itt akár túrázni is lehet, hiszen meglehetősen változatos a természeti környezet. Tenerife nem csak a fiatalok számára tartogat számos programot, de akár a kis gyerekes családok számára is. Továbbá Tenerife-n nem érdemes kihagyni a számtalan vízi sport lehetőséget. Aki a vízi sportok szerelmese, annak Tenerife tökéletes nyaraló helyszín.

Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

Azonban Gran Canaria-t sem szabad teljesen leírni, mivel itt is rengeteg lehetősége van az ide látogatóknak, hogy jól érezzék magukat. Gran Canaria egyik előnye Tenerife-vel szemben, hogy itt több a homokos part, valamint a strandok is szebbek. További előnye, hogy közel sem olyan zsúfolt, mint Tenerife, valamint télen melegebb is, több itt a napsütéses órák száma. Ráadásul Gran Canaria délnyugati része szélmentes. Egy szóval mindkét szigetnek megvannak a maga előnyei és egyik sem nevezhető jobbnak vagy rosszabbnak a másiknál.