A lapos has titka: mozgás és étkezés

Mindig is lapos, feszes hasról álmodott, de az eddigi diéták sikertelennek bizonyultak a területen? A has általában az a kritikus terület, amellyel legtöbbünknek problémája van, és még ha egyébként nem küzdünk jelentős túlsúllyal, akkor sem egyszerű előcsalogatni a kockákat.

[wp_ad_camp_1]

Sokan a táplálkozással rontják el, és hiába figyelnek oda a rendszeres testmozgásra, ha a gyors felszívódású szénhidrátokat részesítik előnyben. A magyar konyha egyébként sem kedvez a súlycsökkentésnek, ugyanis előszeretettel választjuk köretként a tésztákat, a fehér rizst, de kenyér is gyakran kerül az asztalra. Ezek az élelmiszerek a lapos has ellenségei, így ha feszesebb formákra vágyik, akkor mindenképpen iktassa ki őket étrendjéből. Helyettük érdemes sok zöldséget fogyasztani, és köretként is a salátákat, vagy például a barna rizst választani. A diétás étkezés korántsem azt jelenti, hogy le kellene mondania az ízekről, hiszen remek fűszerek és olajok használhatóak a vegyes saláták elkészítésekor is.

Lapos-has

Lapos-has

Természetesen a lapos has eléréséhez mozognia is kell, ugyanis sikeres alakformálás lehetetlen aktív és rendszeres edzések nélkül. Legjobb a futás, mely kiválóan átpucolja a szervezetet és a hasi feleslegtől is segít megszabadulni. Abban az esetben viszont, ha 10 kilónál több plusz van Önön, figyeljen ízületeire, és válassza a kíméletesebb mozgásformákat. A porckopás megelőzése és a lapos has elérésének érdekében az úszás, vagy az ellipszis tréner használata is remek választásnak bizonyulnak. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a kardió edzések mellett az erősítő, súlyzós gyakorlatokra is szükség van, ugyanis az izomzat segíti az anyagcsere felgyorsítását és a kilók csökkentését. Gyógyteák fogyasztásával megtámogathatja fogyókúráját, a csalántea vagy a szűztea kifejezetten alkalmasak erre a célra.