A legfrissebb szoftverek sérülékenységének számon tartása

Amikor a kutatók új sebezhetőséget fedeznek fel az eszközön, ki fogja először tudni – Ön vagy a hackerek, akik az adatok ellopására használhatják fel ezeket a hibákat? Ezért tartsa szem előtt a legújabb biztonsági rések jelentéseit, és hogy ezek miként érinthetik Önt. Ennek sokféle módja van.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbb szoftver sebezhetőség programozási vagy konfigurációs hibát jelent a fejlesztés során, vagyis biztonsági réseket hagynak maguk után. Ha nem találja meg őket, akkor a hackerek kihasználhatják azt a rosszindulatú szoftverek telepítésére, a személyes adatok eltulajdonítására, a hívások lehallgatására, a szövegek olvasására, az eszköz adathalászatra való felhasználására stb. A szoftver- vagy alkalmazásfejlesztők felelősek ezen biztonsági hibák javításáért, de lehet, hogy nem mindig elég gyorsan válaszolnak rájuk. Ez megnyit egy kis ablakot a biztonsági rés felfedezése és a javítás között. A hackerek figyelik ezeket a lehetőségeket, miközben maguk is keresik a biztonsági réseket. A jó hír az, hogy nem tehetetlen. A legtöbb kizsákmányolást meg lehet akadályozni, ha tisztában van a problémával. Például, egy alkalmazásnak lehet olyan hibája, amely lehetővé teszi a hackerek számára egy támadás végrehajtását, egyszerűen azzal, hogy felhívják önt.

A hackerek használhatják az eszköz biztonsági réseit arra is, hogy megkíséreljék a fertőzött üzenetek, képek, vagy videók elküldését. A probléma viszont elkerülhető, ha tudja, hogy ezek a sebezhetőségek léteznek, és akkor vigyázhat a támadásokra. Nyilvános sebezhetőségi adatbázisok: ezek az adatbázisok a legfrissebb információkat fogják tartalmazni a biztonsági kutatókról, a fegyveres hackerekről és a biztonsági elemzőkről. Nagyon kényelmesek a műszaki ismeretek számára, mivel mélyreható magyarázatokat, sérülékenységi pontszámokat és sok más mutatót tartalmaznak, amelyeket Önnek esetleg tudnia kell. Ezek a platformok azonban valószínűleg kissé túlterheltek a techno-kezdők számára.