A leggyakoribb hibák a hajvasalással kapcsolatban

A modern technológiának köszönhetően nem szükséges fodrászhoz fordulni, ha a gyönyörű egyenes hajat szeretne, a hajvasaló készülék segítségével könnyen és egyszerűen elérheti a célját. Vannak, akik minden nap használnak hajvasalót, mégis elkövetnek néhány hibát.

[wp_ad_camp_1]

A hajvasalás egyik legfontosabb mozzanata az előkészület, mivel a hajsimító balzsamok, valamint samponok segítenek abban, hogy tökéletes eredményt érjen el. A haj egyenesítés szempontjából hiba, ha hajmosás után dörzsölni kezd a haját a törölközővel, ehelyett inkább itassa át a haját. A fodrászok szerint a hajszárítás során a szárítót közelíteni és távolítani kell a hajtól, a legjobb, ha 80%-os szárazra szárítja meg a haját. Ezután természetesen szükséges hajápolót tenni a hajra, és lehetőség van hagyni a hajat magától megszáradni, vagy szárítóval, hajkefével formázni. A hajat nedves állapotban tilos vasalni, hiszen tönkre mennek a hajszálak, figyeljen oda arra, hogy a hajvasalás elkezdésekor észlel-e párát. Nem ajánlott olyan formázókat és hajápolókat használni, amelyek nem működnek tökéletesen a hajvasalóval.

Hajvasalás

Hajvasalás

A hajvasalás során keletkezett hő még a száraz hajra is káros hatást gyakorol, ezért érdemes a művelet elkezdése előtt kiváló minőségű hővédő terméket használni. A legtöbb nő nem választja szét a haját a hajvasalás megkezdése előtt, hanem célszerűtlenül kezdi el a tincseket egyenesíteni. Az esetek többségében a tincsek többsége kimarad, így nem a végeredmény sem lesz tökéletes. A hajvasalás vásárlása során érdemes oda figyelni arra, hogy a termék anyaga, valamint a lap vastagsága a hajhoz megfelelő legyen. A hajvasalót egy bizonyos idő után ajánlott kicserélni, hiszen a fejlődés miatt újabbnál újabb termékek jelennek meg.