A leghatékonyabb diétás tippek a vesefertőzés kezelésére

A vesefertőzés, más néven pyelonephritis akkor alakul ki, amikor baktériumok vagy vírusok megtámadják az egyik vagy mindkét vesét. A fertőzés károsítja a vesét, és befolyásolja annak normális működését. A vese maradandó károsodásának elkerülése érdekében megfelelő kezelésre van szükség. Az antibiotikumos kezelés mellett étrendi módosításra van szükség a gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében.

Azok az élelmiszerek, amelyek tápanyagokat tartalmaznak, amelyek elősegítik a szervezet immunrendszerének erősítését, segítenek a fertőzéstől való gyors megszabadulásban. Ezenkívül étrendjének tartalmaznia kell olyan élelmiszereket, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást és a fertőzött vese szöveteinek oxidatív stresszét. A C-vitamin elengedhetetlen tápanyag az immunrendszer erősítéséhez. A szervezet C-vitamin-igénye nő, ha fertőzésben szenved. Továbbá a C-vitaminban gazdag gyümölcsökben és zöldségekben található savas vegyületek kedvezőtlen környezetet teremtenek a kórokozók túléléséhez. A narancs, a citrom, az ananász, a paradicsom és a bogyók a C-vitamin legjobb forrásai. Az áfonyalé tele van olyan vegyületekkel, amelyek segítenek minden típusú húgyúti fertőzés kezelésében. Az áfonya olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák, hogy a fertőzésért felelős baktériumok a veseszövetekhez tapadjanak. Ezenkívül az áfonyalé fogyasztása segít csökkenteni a húgyutak pH-értékét, ami gátolja a kórokozók növekedését.

Az erjesztett tejtermékek, például a natúr joghurt vagy a kefir rendszeres fogyasztása elősegíti a gyógyulási folyamat felgyorsítását. A probiotikus termékben található jó baktériumok segítenek az immunrendszer erősítésében. A magas víztartalmú gyümölcsöket és zöldségeket be kell venni a vesefertőzésben szenvedők étrendjébe. Segítenek a vesék méregtelenítésében, ami elősegíti a vesék gyors helyreállítását.