Milyen vízlágyító berendezést vegyek kedvezményesen?

A vízlágyító mérete két kulcstényezőtől függ: a víz keménységétől és a napi fogyasztástól. Nézzük meg közelebbről most ezeket a tényezőket és azt, hogy milyen vízlágyítót érdemes használni.

Milyen vízlágyító berendezést vegyek? A bolt.agroviz.hu weboldalon választ kaphat erre a nagyon fontos kérdésre, és vízlágyító rendszert is választhat otthonába széles kínálatunkból. Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy megtudja, milyen kemény a víz. Attól függően, hogy hol él, a vízkészlete különféle ásványi anyagokat tartalmaz. A legtöbb vegyület a kalcium-karbonát, amely általában márványban, mészkőben és krétában található. Ez nem meglepő. A kalcium-karbonát évmilliók során keletkezett a kagylók és a korallok üledékéből jött létre – és mára a földkéreg négy százalékát teszi ki. A talajban vagy a vízben lévő mennyiség azonban nem egyenletes. Egyéb ásványi anyagok, például magnézium, réz, vas és cink is jelen lehetnek a készletében. Minden attól függ, hogy milyen minőségű a talaj, ahol él, valamint az eső és az árvizek elfolyásától is függ.

A víz keménységének méréséhez vásárolhat egy vízvizsgáló készletet, kérhet minőségi jelentést a vízszolgáltatótól, vagy független laboratóriumot vehet igénybe a vízminta vizsgálatához. Az eredményeket milligramm/liter (mgL) vagy gabona per gallon (gpg) mértékegységben mérik. Ha megvan a keménységi érték, akkor ez jelzi, hogy a víz kemény, lágy vagy valahol a kettő között van. Tartsa kéznél ezt az értéket, mert szüksége lesz rá, amikor a későbbiekben használja a vízlágyító kalkulátort. A következő lépés a felhasznált víz kiszámítása. Elemezze az elmúlt hónapok vízszámláját, és jegyezze fel az összes felhasznált gallont. Az évszakok között előfordulhatnak ingadozások, ezért keressen egy átlagot, amellyel dolgozni tud. Amennyiben minőségi vízlágyítót venne otthonába, keresse fel bátran a bolt.agroviz.hu-t.