A legjobb ajándékok babalátogatóba

Amikor a családban – vagy közeli barátoknál – megérkezik a trónörökös, akkor az ember már alig várja, hogy hívják és mehessen látogatni. Ilyenkor persze illik vinni valamilyen ajándékot – és legyünk őszinték, a jobb adni, mint kapni elv ilyenkor hatványozottan igaz -.

Így hát az ember legszívesebben szinte mindent megvenne és vinne babalátogatóba, ám ez nem a legbölcsebb húzás, mert bizony vannak olyan ajándékok, amelyek inkább bosszúságot okoznak az újdonsült szülőknek – vagy jobb esetben egyszerűen nem használják, vagy kidobják -. Emiatt aztán érdemes egy kicsit kreatívabban ötletelni ilyenkor és valami olyan meglepetéssel szolgálni, aminek valóban nagy hasznát veszik majd. Újszülöttek esetén nagyon óvatosan járjunk el játékok tekintetében. Ugyanis minden szülőnek megvan a maga elképzelése arról, hogy milyen fejlesztő eszközöket szeretne gyermekének – főleg ilyen pici korban -, emiatt a zenélő, villogó játékokkal nagyon mellé tudunk lőni. Ha mindenképpen valami ilyet szeretnénk venni, akkor kérdezzünk, mielőtt vásárolnánk – bár úgy oda a meglepetés ereje -. Ugyancsak hagyjuk a plüssfigurákat, ezekből lesz (van) bőven elég, ráadásul nem is biztos, hogy szeretnék, hogy a gyereknek legyen egy raklappal.

Bár kevésbé tűnik romantikusnak és meghatónak, de a legjobb döntés ilyenkor valami hasznos ajándékot vinni. A pelenka ugyan jó ötletnek tűnik – ahogy például a különböző krémek is -, ám ha nem tudjuk, hogy milyen gyártó milyen típusát használják, akkor inkább ne vigyük egyiket sem, hisz a legtöbb családban megvan a bevált fajta, amihez általában ragaszkodnak. Sokkal szerencsésebb, ha inkább valamelyik drogériában vásárolunk egy ajándékkártyát, amit aztán arra vásárolnak le a szülők, amire szeretnének. Ha hozzánk nagyon közel állókhoz megyünk, akkor a segítség is remek ajándék, nyugodtan ajánljuk fel, hogy hetente egyszer szívesen átmegyünk pár órára, és takarítunk, vasalunk, vagy vigyázunk a picire. Remek ajándék még a popsi törlő melegítő gép is, erre ugyanis szinte senki sem gondol – legtöbben nem is tudják, hogy létezik ilyen gép -, pedig amilyen blődségnek hangzik elsőre, legalább annyira hasznos, ugyanis éjszakai tisztába tételkor kevésbé ébred fel a gyerek, amiért igen hálásak lesznek az amúgy is fáradt szülők.