Az autó és a KGFB díj

A biztosítási célú autótulajdonlás meglehetősen egyszerű az átlagember számára. Nyilvánvaló, hogy ha van autója, akkor biztosítást kell kötnie. Vannak azonban olyan gyakori forgatókönyvek, amelyeket rendszeresen látunk, amikor a tulajdonos nem ugyanaz, mint a kötvény birtokosa.

Tovább a bejegyzésre itt! Az alkatreszek.hu weboldalon rengeteg hasznos dolgot olvashat az autó biztosításával kapcsolatban. Az emberek mindig a következő kérdéseket teszik fel nekünk: Hozzáadhatom a gyermekem autóját a biztosításomhoz? A fiam egyedül él, de még mindig az én autómat vezeti. Legyen az én nevemen a biztosítás vagy az övén? A barátom velem lakik és vezeti az autómat. Ő kösse a biztosítást az autóra vagy én? Ezek mind nagyon jó kérdések, amelyekre különbözőek a válaszok. Nincs két egyforma biztosítás, de szinte minden biztosítótársaság egyetért abban, hogy kinek kell egy adott járművet biztosítania. Amikor valaki aláír egy személyi gépjármű-biztosítást (amelyet biztosítottnak neveznek), akkor beleegyezik, hogy biztosítsa a tulajdonában lévő gépjárműveket.

A KGFB díjait más-más tényezők befolyásolják. Az alapdíjat minden esetben a pénzintézetek határozzák meg, de mindannyian figyelembe vesznek néhány fontos dolgot. Elsősorban az autó jellemzői a mérvadóak, ami a hengerűrtartalom és a teljesítmény nagyságára adja az alapdíjat. Minél nagyobb, annál többet kell fizetnünk. Másodszor, a fizető életkora is meghatározó tényező, tehát minél idősebb valaki, annál kisebb az összeg. Egy másik fontos szempont, hogy ki használja elsősorban az autót, ezt is számításba veszik a KGFB díj kiszámításakor. Amennyiben több dolog érdekli a biztosításokkal kapcsolatban, keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt, és itt rengeteg hasznos információval gazdagodhat.