A legjobb borok grillezéshez

Itt van a nyár és ez azt jelenti, hogy többször grillezünk a jó időben a kertben vagy a teraszon ahelyett hogy a konyhában szorgoskodnánk. De az, hogy a szabadban eszünk még nem azt jelenti azt, hogy nem ihatunk egy jó bort az étkezés közben. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak az étkezésre akkor is, ha a szabadban történik, és most lerántjuk a leplet arról, hogy milyen borokat érdemes párosítani a grillezett ételekhez.

[wp_ad_camp_1]

A grillezett bordákhoz a kaliforniai Zinfadel lehet a legjobb megoldás, hiszen az édes/fűszeres íz csodásan kiemeli a grillezett bordák ízét, ezen kívül pedig az argentin Malbec is megfelelő lehet, aminek van egy egészen merész, sötét és érett íze. A hamburgerekhez a legmegfelelőbb az olasz Negroamaro bor lehet, hiszen érett sötét bogyós gyümölcsök aromájából készül, és ez a zamatos, fűszeres burgerekkel nagyon jó párosítás. A Barbera is jó lehet hamburgerekhez, ami egyformán gyümölcsös a Negroamaroval, ráadásul ez is fűszeres és ízletes. Húsokhoz és kolbászokhoz a francia Cotes du Rhone Red bor a legjobb választás, hiszen ez kiemeli a füstös ízeket amíg egy kitűnő gyümölcsös ízt is hordoz magában.

Grill bor

Grill bor

A húsokhoz viszont a spanyol Tempranillo is megfelelő lehet, aminek kicsit füstös, fás íze van így még jobban kiemeli a füstölt húsok és kolbászok ínycsiklandozó ízét. A vega burgerekhez a francia Provence Rosé lehet jó választás, aminek virágos, gyümölcsös íze van, így tökéletesek lehetnek a vega burgerekhez. A spanyol Rioja rosé is passzol a vega burgerhez, ami olcsó, gyümölcsös ízével pedig szinte bármilyen grillezett ételhez jó választás lehet. Válassza tehát a felsorolt borokat grillezéskor, és sokkal jobban fog ízleni mindenkinek az étel, ha utána egy kiváló, minőségi borral lehet leöblíteni azt. Ezek a borok garantáltan ízleni fognak azoknak is, akik amúgy nem fogyasztanak alkoholt.