A depresszió gyakori tünetei

A depresszió sajnos sokkal több embert érint világszerte, mint azt gondolnánk. Felmérések szerint minden 5. ember legalább egy életszakaszban depressziós lesz. A tünetek nem egyértelműek, gyakran nem is gondolnánk, hogy depresszióval van dolgunk, és van, hogy azok, akik nem ismerik fel a depressziót nem is fordulnak segítséghez. Pedig a depresszió nem múlik el magától, pszichiáter segítségével viszont ki lehet lábalni belőle.

[wp_ad_camp_1]

A depresszió leggyakoribb tünetei a tartós lehangoltság, alvászavarok, álmatlanság, étvágytalanság, testsúly csökkenése, mozgás lelassulás, gyengeség, koncentrációs zavar, memória zavar, fásultság, illetve az örömérzet csökkenése. Ha ezek közül akár egyet is tapasztal máris érdemes szakemberhez fordulni. A depresszió a nőket kétszer annyira érinti, mint a férfiakat, viszont a nőknél a depresszió csak nagyon ritkán vezet öngyilkossághoz, viszont a férfiaknál annál inkább. A férfiaknál gyakori tünet az agresszió, és az önkontroll, emellett pedig a férfiak büszkébbek, és nem hajlandóak segítséget kérni akkor sem, ha érzik, hogy problémákkal küzdenek.

Depresszió

Depresszió

Ez valószínűleg a neveltetés miatt van, és amiatt, hogy a férfiakat folyamatosan nyomás alá helyezik azzal, hogy ők nem lehetnek gyengék. A nők életében több mérföldkő is van, ami gyakran okoz depressziót, ilyen például a menstruáció megjelenése, a szülés és a változókor is. Ha ezeknél az epizódoknál depressziót észlel, akkor mindenképp érdemes azonnal segítséget kérni. Amennyiben többet szeretne megtudni a depresszióról, annak tüneteiről és kezeléséről, keresse fel bátran weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t. Kérdések felmerülése esetén vegye fel velünk a kapcsolatot az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázhatja a +36 30 870 74 27 telefonszámot is, és mi válaszolunk minden kedves leendő páciensünk kérdésére.