A legjobb bútortrendek 2023-ban!

A bútorstílusok folyamatosan változnak, egyes trendek hosszabb élettartamúak, mint mások – emlékszel, amikor a 2000-es évek elején a felfújható székek a legizgalmasabbak voltak? Bár vannak olyan darabok, amelyek biztosan csak sokáig maradnak népszerűek, más megjelenések még sokáig divatosak maradnak: Rád nézünk, nád és rattan.

Tekintettel arra, hogy a tervezők a napokat és éjszakákat azzal töltik, hogy mindenféle darabot választanak ki maguknak és ügyfeleiknek, ezért szerettük volna megtudni: milyen trendeket hajlandóak látni, és miért? Persze, a fehér kanapék minden nappalit eligazító hatást adnak, és a semleges fanatikusok kedvencei. Lisa Gilmore tervezőnek azonban elege van ezekből a foltos darabokból. „Bár vannak szövetek, amelyek tartósabbá tehetik őket, úgy érzem, ez egy szorongásos roham, amely megtörténik” – mondta egy e-mailben a floridai St. Petersburg tervezője. Akik kisgyermekesek – vagy akik gyakran adnak otthont vörösboros koktélpartiknak – minden bizonnyal képesek vagyunk erre. Gilmore arra buzdítja az egyéneket, hogy vállaljanak több kockázatot a terükön, miközben távolodnak a teljesen fehértől. „Legyünk merészebbek, legyen több szín, több minta, és érezzük jól magunkat!”

Semmi esetre sem kell loftszerű térben lakni ahhoz, hogy ipari stílusú darabokkal díszíthessünk: a megjelenés már jó ideje népszerű. Pilchik azonban szívesen átugorja az éles éleket, acélcsöveket és más ipari elemeket, amelyek szerinte „nem az én csésze teám”. Inkább megjegyezte: „Én jobban szeretem a klasszikusabb vonalakat és anyagokat.” A befejezetlen faasztalok biztosan nem illenek ebbe a kategóriába. Tracy Morris, a Washington DC-ben dolgozó tervező számára a szögletes bútorok közé tartoznak a hegyes karú székek vagy az éles sarkú ágykeretek. „Akár hiszi, akár nem, egy ügyfelem eltörte a lábujját egy éles, szögletes platformágyon” – mesélte egy e-mailben. – Megszüntethetjük ezt, kérem?