A legjobb búvárhelyek

Ha vágyakozik egy cápatalálkozásra, vagy valaha is álmodozott arról, hogy ússzon a tenger színei között, akkor talán érdemes víz alatti kalandot keresnie a következő vakáció tervezésekor.

[wp_ad_camp_1]

Az Atlanti-óceántól a Balti-tengeren át a Nagy Korallzátonyig sokféle kaland közül választhat. Hogy egy kicsit megkönnyítsük a választást, íme néhány búvárhely, amelyek mindenképpen érdemes kipróbálni. Mexikó karibi tengerpartjával párhuzamosan helyezkednek el a Maja Riviérán a mezoamerikai korallzátony rendszer zátonyformációi, amelyet a világ második leghosszabbjának tartanak. Itt a búvárok esélyt kapnak arra, hogy átmásszák a víznyelő összeomlásait, hogy lássák a karbonát-barlangok kialakulását az édes és sós vizek harmonikus keveréke miatt, amely egyedülálló a világ ezen régióján. Az érdeklődés további felkeltése érdekében a maja riviérán az édes és sós víz egyedülálló kombinációja lehetőséget kínál arra, hogy édesvízi lényeket lásson a sós vízáradatok tetején.

Fedezze fel Rio Secreto-t és nézze meg a földalatti labirintust, amelyet rendkívül régi geológiai folyamatok alkotnak. Mikronézia kétezer apró, trópusi sziget, amelyet a Csendes-óceán 3 millió négyzetkilométeres területe szórt szét. Mikronézia az egyik legjobb hely a búvárkalandok megismerésére. A Mikronézia részét képező különféle szigetek földrajzilag, kulturálisan és természetileg is változatosak – nemcsak a szigeten lakó őslakosokkal érdemes találkozni, hanem a szigetet körülvevő vizeket egyaránt benépesítő vadon élő állatokkal. Azok, akik tiszta vizeket keresnek, nem találnak jobb helyet, mint Mikronézia. Ha van kedve a roncsok felkutatására, Mikronézia hajóroncs kalandokról is híres. Nehéz lehet kiválasztani a szigetet, ahonnan merülni lehet, de a szigetek 8 fő csoportjának mindegyike egyedi tulajdonságokkal rendelkezik a búvárkalandokban.