Intsen búcsút az ízületi fájdalomnak!

Az ízületi fájdalom igazán kellemetlen probléma, mely nagyon sok embert érint. Sokan úgy vélik, hogy az ízületi fájdalom az idősebb korosztályt érintő probléma, azonban a harmincasok körében is előfordul, sőt a fiatalabb korosztály is megtapasztalja bizonyos tényezők hatására, én például elhízás vagy fokozott sporttevékenység.

[wp_ad_camp_1]

Ízületi fájdalom igazán kellemetlen, de nem kell vele együtt élni. Izületi gyulladás a polcokat is károsítja, így fontos megoldást találni a problémára. Ízületi gyulladásra is igaz, hogy jobb a megelőzés, mint a már meglévő problémák kezelése. Az ízületi gyulladás egyik legegyértelműbb és legelső jele az ízületi fájdalom és a reggeli órákban, felkelést követően jelentkező izületi merevség. Gyakran a térd esetében jelentkeznek problémák, melynek kapcsán fél óra is kell, mire az ízületet megfelelő lehet mozgatni. Az ízületi problémával nem törődik, akkor idővel szövődmények alakulhatnak ki, mint például duzzanat, A folyadék torlódás miatt vagy beszűkült mozgástartomány, mely az érintett ízület deformálódás vezet. Különösen a kezdeti szakaszban az ízületi gyulladást természetes módszerekkel is lehet kezelni.

Nemcsak a kíméletes mozgás, hanem az étkezés is fontos. Érdemes elhagyni az édességeket, magas cukortartalmú ételeket és italokat, valamint a felesleges zsírt. A krumpli és a burgonyafélék fogyasztása sem ajánlott, ugyanis a bennük a lévő alkaloidok súlyosbítja az ízületi gyulladást. Fontos a tápanyagokban gazdag, vitamindús étrend, különösen a C, D és az E vitamin. Ezenkívül érdemes beszerezni egy olyan cipőt, mely puha talp résszel rendelkezik, így tompítja a lépés által keletkező ütéseket. Nagyon hasznos beszerezni egy olyan komplex étrend kiegészítőt, mely tartalmaz glükózamint és kondroitint. Bővebb információért érdemes ellátogatni a wavita.hu webáruházba!