A legjobb fürdőszoba padlók

A ház sok részén a padló kiválasztása elsősorban a megjelenés miatt fontos. Azt szeretné, ha a nappali, étkező, hálószoba vagy irodai padló jól nézzen ki; a teljesítmény, bár fontos, de csak a második helyen áll.

[wp_ad_camp_1]

A fürdőszobákban viszont megváltozik a helyzet, hiszen itt inkább az a fontos, hogy a padló funkcionális legyen. A fürdőszoba padlójának megválasztásakor vegye figyelembe, hogyan fog teljesíteni nyomás alatt. A nyomás ebben az esetben a vizet foglalja magában. A víz annyira elterjedt a fürdőszobákban, hogy ez elvárás, nem anomália. A víz mindenütt megtalálható: a falakon, a mennyezeten és a padlón. A nedvesség gyorsan tönkreteszi a helytelen padlót. Ha az egyetlen tényező a nedvesség, akkor a vinillap vagy a kerámialap minden alkalommal nyerő lesz ha fürdőszobáról van szó. De azokat a további tényezőket, mint például a tartósság, a megjelenés, a költség és a könnyű telepítés, szintén figyelembe kell venni.

A porcelán csempe a világ minden táján a legjobb a fürdőszoba padlójához, mivel vízálló, elegáns és költséghatékony. A kőhöz hasonlóan a porcelán is gazdag, texturált, szilárd érzetet kölcsönöz. Mint a vinil, vízálló és meglehetősen olcsó. De porcelánt vagy kerámia csempét kell választania, és van-e különbség a kettő között? A porcelán az általános kerámiacsalád része, enyhe különbséggel: a víz felszívásában más. A Porceláncsempék Tanúsító Ügynöksége (PTCA) a cserépfajtákat “porcelánnak” minősíti, ha ezeknek a csempéknek a vízfelszívódási sebessége legfeljebb 0,5%. A szép és rendkívül praktikus vinil évtizedek óta népszerű választás a fürdőszoba padlójához. A lemez-vinil padló a legjobb választás, ha szélsőséges mennyiségű víz várható, például gyermekek fürdőszobájában vagy mosókonyhaban. Mivel nagy méretben kapható, a vinillemez kis méretű fürdőszobában akár nulla varrattal is felszerelhető.