Óraátállítás 2020-ban

Ahogy azt minden évben megszokhattuk, 2020-ban is sor kerül az óraátállításra. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis mi értelme az óraátállításnak, sőt a többséget megosztja, hogy van-e rá valami szükség.

[wp_ad_camp_1]

Óraátállítás 2020 – Az óraátállítás nem mai keletű dolog, már Benjamin Franklin is felvetette az ötletet, azonban ezt a tervet nem sikerült kiviteleznie. Jóval később, 1916-ban vezette be az USA a nyári időszámítást energiatakarékossági okokra hivatkozva. Ezt később a Föld több országa is átvette, köztük hazánk is. Magyarországon voltak olyan évek, amikor nem alkalmazták az óraátállítást. 1997-ben egységesítette és szabályozta az Európai Unió országaiban a nyári időszámítást. Az óraátállítás idén március 29-e vasárnap hajnalban aktuális. Ekkor kettő óráról előre kell állítani az órát három órára. Bár a téli időszámítás kezdete még odébb van, azonban érdemes tudni, hogy október 25-én, vasárnap hajnalban kell három óráról kettő órára visszaállítani az órát. Az óra átállítás alapvetően megosztja az embereket, vannak, akik feleslegesnek, mások egyenesen ártalmasnak tartják.

Óraátállítás 2020

Óraátállítás 2020

Az USA gyakran érvel amellett, hogy az óraátállításnak és a bűnesetek számának csökkenése között összefüggés van. Tény, hogy az óraátállítás azt is jelenti, hogy az emberek egy órával hosszabb ideig tudnak természetes fényben lenni, így szabadtéri programok szervezésére is lehetőség van. Ahogy már fentebb is említettük, vannak ellenzői is az óraátállításnak, ők leginkább az óraátállítás emberi szervezetre gyakorolt negatív hatásait említik meg érvként. Kérdéses ugyanis, hogy az emberi szervezetre milyen hatással van az óraátállítás. Az egyszer biztos, hogy nem minden ember tud könnyedén alkalmazkodni a kialakult helyzethez.