A legjobb lakás tervező programok

A legtöbb ember igen csak eltérő elképzelésekkel rendelkezik az álmai otthonáról, ám abban, hogy ne csak a fejünkben éljen a gondolat, egyre több program áll a rendelkezésünkre.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon sok szempontból lehet hasznos, ha nem csak elképzeljük, de virtuálisan is láthatjuk, hogyan is nézne ki az a ház, vagy lakás melyet elképzeltünk. A 21. században ez már nem jelent problémát, hogy az egyik sarokból pakoljunk a másikba, mindezt pár kattintás által. Annak ellenére, hogy a virtuális tervezés során igen nehéz határt szabni a fantáziánknak, ám a program mindig figyelmeztet bennünket a gyakorlatias szempontokra. Sok idegeskedéstől és felesleges pénzkidobástól kímélhetjük meg magunkat, ha a számítógépes program segítségével kiküszöböljük az esetleges hibákat, mint pl. az ajtó pont szembe esik a hálószoba ággyal. Az egyik közkedvelt program a Sweet Home 3D online és letölthető verzióban is elérhető. A program teljesen ingyenes és magyar nyelven is elérhető. Rendkívül könnyen kezelhető akár még a kezdők számára is. Ezzel a programmal az alapoktól egészen a bútorokig megvalósíthatjuk a terveinket.

Lakástervezés

Lakástervezés

Tartalmazz egy bútorkatalógust, és a végén akár felülnézetből 3D-ben megvizsgálhatjuk, amit alkottunk. Továbbá a program érthető instrukciókat is tartalmazz, melyeket érdemes átolvasni. A másik igen közkedvelt program a MyHause, ám ez már inkább a haladók részére ajánlott. Szintén elérhető magyar nyelven, ám csak fizetésért cserébe engedélyezi a letöltést. A digitális program segítségével a pincétől a tetőig, sőt még a kertet is megtervezhetjük. A programban több mint ezer ajtó és ablak minta megtalálható illetve konyha, fürdő, haló és szobabútor. Továbbá a program segítségével még azt is kiszámolhatjuk, hogy mennyi téglára vagy cserépre lehet szükségünk az állom otthon felépítéséhez.