A legjobb nemzeti és állami parkok Idahóban

Bár az államok látogatói gyakran figyelmen kívül hagyják, Idaho látványos tájakkal és hihetetlen természeti látnivalókkal van tele, és teljes mértékben megérdemli becenevét, ami a Drágakő állama. A Csendes-óceán északnyugati részén fekszik és a zord szakadékoktól és folyóktól kezdve a zöldellő erdőkig mindennel büszkélkedhet, emellett omladozó vulkáni kráterek és lélegzetelállító hegyláncokat is látni itt.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon kellemes és festői hely, a Lucky Peak State Park Idaho délnyugati részén mindössze 16 kilométerre a fővárostól, Boise-tól. Az azonos nevű, szép tó körül homokos partok és lenyűgöző táj is van, nagyszerű szabadtéri tevékenységekkel. Míg a Boise-folyó mentén néhány szakasz tökéletesen alkalmas horgászatra és piknikezésre, mások – például a Sandy Point – ideálisak a napozáshoz és az úszáshoz. Ezenkívül a látogatók bérelhetnek hajót, vagy kipróbálhatnak valamilyen szórakoztató vízi sportot a Spring Shores kikötőben. A kiváló túrázás és kerékpározás kínálatával a Lucky Peak State Park a család minden tagjának kínál valamit. Az állam délnyugati részén húzódó hét nyugodt és félreeső szakaszból álló Thousand Springs State Park Idaho egyik legcsodálatosabb állami parkja. Mivel minden egység egyedülálló élményt nyújt, és könnyen megközelíthető távolságra van a többitől, az egyik percben egy gyönyörű szurdokban túrázhat, a következőben pedig lovagolhat vagy vadon élő állatokat nézhet meg.

A Thousand Springs csak 2005-ben jött létre, amikor négy állami parkot egyesítettek és gyönyörűen változatos tájakkal és természettel büszkélkedhet. A gyönyörű Box Canyon sziklái látványos vízesésnek adnak otthont, kopasz sasok kavarognak a feje fölött, a hatalmas Malad-szurdok pedig remek túrázási és fenomenális kilátásokat kínál, amit élvezhet. Az állam délnyugati részén fekvő Bruneau Dunes State Park gyönyörű tájaknak ad otthont, drámai dűnékkel a kis, csillogó tavak mellett.