A legjobb nemzeti és állami parkok Idahoban

Bár az államok látogatói gyakran figyelmen kívül hagyják, Idaho lenyűgöző látványt nyújt. A Csendes-óceán északnyugati részén található, és mindent kínál a zord szakadékoktól a zöldellő erdőkig, omladozó vulkáni kráterek és lélegzetelállító hegyvonulatok mellett.

Figyelemre méltó, hogy a festői állapot több mint egyharmada megőrződik a nemzeti és állami parkok részeként, ahol érintetlen vadon található, bárhová is megy. Bár ez többek között a jávorszarvasok, a grizzly medvék és a farkasok természetes élőhelyeit védi, ez azt is jelenti, hogy számtalan szabadtéri tevékenységet kínálnak, a túrázás, a kemping és a vadon élő állatok megfigyelése nagyon népszerű. Elragadó célpont, tele változatos és drámai tájakkal, az Idaho-i nemzeti parkokban és az állami parkokban valóban minden megvan. Nagyon kellemes és festői hely, a Lucky Peak State Park Idaho délnyugati részén fekszik, mindössze 16 km-re a fővárostól, Boise -tól. Az azonos nevű szép tó körül helyezkedik el, homokos partoknak és lenyűgöző tájaknak ad otthont, és remek szabadtéri tevékenységeket kínál.

Mivel az állami park mindössze tíz perces autóútra található a városközponttól, fényvisszaverő vize és rengeteg kikapcsolódási lehetősége teszi nagyon népszerűvé a helyiek és turisták körében. Míg a Boise-folyó egyes szakaszai tökéletesen alkalmasak horgászatra és piknikezésre, mások – például a Sandy Point – ideálisak napozásra és úszásra. Ezen kívül a látogatók hajót bérelhetnek, vagy kipróbálhatnak szórakoztató vízi sportokat a Spring Shores kikötőben. A Lucky Peak State Park kiváló túrázási és kerékpározási lehetőségeket kínál a család minden tagja számára. Az állam délnyugati részén húzódó hét nyugodt és félreeső részből álló Thousand Springs State Park az egyik legcsodálatosabb állami park Idaho-ban.