Érettségi előkészítő vár mindenkire

A középiskolai érettségi vizsgák évente kétszer letehetők a hivatalos vizsgaidőszakokban. Magyarországon a teljes képesítési idő egybeesik az irányított tanulási órákkal, vagyis a támogatott gyermekek és hallgatók heti tevékenységi idejének összegével.

[wp_ad_camp_1]

Érettségi előkészítő vár mindenkire az erettsegi-elokeszito.hu weboldalra látogatva, tehát kattintson ide bátran és mindent megtalál ami az érettségivel kapcsolatos. Az Érettségi bizonyítvány a középfokú végzettség megszerzését követően kerül odaítélésre, és ez a felsőoktatásba való továbbjutás előfeltétele. Ezenkívül a hallgatók felvételi pontszáma a felsőoktatásba (minden felsőoktatási intézmény meghatároz egy minimális határt, azaz egy pontszámot, amelyet a jelentkező hallgatóknak el kell érniük, hogy bekerüljenek egy adott intézmény programjába) a középiskolai érettségin elért eredményeiken alapul.

Érettségi előkészítő

Érettségi előkészítő

Az értékelés meghatározott időpontban, azaz a hivatalos vizsgaidőszakokban történik. Az érettségi vizsga első vizsgaidőszaka a tanév végén, azaz május végén, június elején van. Az írásbeli vizsgák értékelése az írásbeli vizsgák alatt és után történik. A szóbeli vizsgákat a szóbeli vizsgák során értékelik. Az eredményeket a szóbeli vizsgálatok lezárása után osztják meg. A jelentkezők a szóbeli vizsgák lezárása (befejezése) után a hivatalos eredményhirdetéskor kapják meg bizonyítványaikat. Magyarországon az Érettségi bizonyítvány előfeltétele a felsőoktatásba való belépésnek. A jelentkezési lapok benyújtásának határideje február 15-e.  A felsőoktatásra való jelentkezés eljárásáról szóló 423/2012. kormányrendelet felsorolja, hogy mely szakterületek és diplomaprogramok javasolják az emelt szintű érettségi vizsgát az ajánlott felsőoktatási felvételi előfeltételként. Feltételezi azokat a tantárgyakat is, amelyekből érettségi vizsgát kell tenni. Bővebb leírásért és információkért keresse fel még ma az erettsegi-felkeszito.hu weboldalt.