A legjobb növények dugványozáshoz

A dugványokból történő növények termesztése kiváló módja annak, hogy pénzköltés nélkül megtöltse kertjét buja virágokkal, fűszernövényekkel és más növényekkel. Kezdje a növényekből származó dugványokkal, vagy kérje meg ismerőseit, hátha vannak dugványaik. A növényi dugványokat négy alapvető kategóriába sorolják: puhafa, zöldfa, félkeményfa és keményfa. Olvasson tovább, és ismerje meg a legjobb növényeket, amelyeket dugványokból lehet termeszteni.

A puhafa dugványok friss, új növekedésből származnak, általában tavasszal vagy nyár elején. Az ilyen típusú dugványokból az olyan növények, mint a somfa, jól gyökereznek. Őszirózsa: Ez a gyönyörű virágzó növény közel 600 fajt tartalmaz Észak-Amerikában. Pillangóbokor: Ez a növény különösen jól gyökerezik a dugványokból. Krizantém: Ezek a növények különféle virágszínekben kaphatók, beleértve az aranyat, fehéret, törtfehéret, sárgát, bronzot (rozsda), vöröset, bordót, rózsaszínt, levendulát és lilát. Hortenzia: Ezek a színes virágok az úgynevezett „régi fán” vagy legalább egy éves ágakon nyílnak. Rózsa: A rózsa a gyönyörű, klasszikus dugványból szaporodó növény. A keményfa kategóriába is tartozhat. Salvia: Ezek az egynyári és évelő növények – gondoljunk csak a skarlátvörös virágok tengerére – fehér, lazac, rózsaszín, lila, levendula, bordó és narancssárga színben is kaphatók.

A zöldfa – más néven lágyszárú – dugványok nem fás szárú növényekből származnak. Minden egynyári növény lágyszárú, mert nem fás szárú növény. Buxwood: Ezek a mindenütt előforduló cserjék, amelyek világoszöld leveleikről és lekerekített, tömör növekedésükről ismertek is jól növekednek dugványokból. Dália: Körülbelül 30 dáliafaj és több mint 20.000 fajta létezik. Gardenia: Gyönyörű, fehér virágok. A dugványokat adó növényt anyanövénynek nevezzük. Keressen egy egészséges házat vagy kerti növényt dugványok termesztéséhez.