A legjobb programok Alice Springsben

Annak ellenére, hogy több mint 1500 kilométerre fekszik a legközelebbi várostól, Alice Springs távoli környezete a végtelen nyüzsgéstől messze, éppen az, ami sok embert vonz a kisvárosba. Az Outback központjában található, és átjáróként szolgál Ausztrália néhány leglátványosabb látnivalójához, mint például az Uluru-hoz és Kata Tjuta-hoz, valamint a lenyűgöző Kings Canyon-hoz is.

Mindössze tizenöt perces autóútra délkeletre a központtól található az Emily és a Jessie Gaps Natúrpark. Az East MacDonnell tartomány közepén fekvő terület az Alice Springs környéki leghangulatosabb és legfontosabb helyei közé tartozik. Minden vízlyuk körül elképesztő sziklafestményeket és szent szimbólumokat kémlelhet a szurdokok sziklás, okkerszínű falain. Ezek a hihetetlen műalkotások és az őket körülvevő tartomány a Caterpillar Dreaming történetének része, amely elmondja, hogyan keletkezett Alice Springs és környéke évezredekkel ezelőtt. Ha a vad de népszerű Alice Springs sivatagi park felé tart, érdemes megállni John Flynn sírjánál, amely mindössze néhány száz méterre fekszik ugyanazon az útvonalon. Mindössze tíz percnyi autóútra a várostól nyugatra, a mozgó emlékmű gyönyörű helyen található, és a MacDonnell tartományok drámaian emelkednek ki a háttérben.

A történelmi rezervátum részeként védett helyen John Flynn ausztrál presbiteriánus miniszter temetkezési helyét jelöli, aki megalapította a Royal Flying Doctor Service-t. A hamvait tartalmazó urna bizonytalanul ücsörög egy hatalmas szikla tetején. Alice Springs virágzó művészeti és kulturális színterének szívében fekszik a kiváló Araluen Művészeti Központ, amely mindenféle lenyűgöző előadást és kiállítást tart. A központtól nyugatra helyezkedik el, és négy fantasztikus, művészettel teli galériával rendelkezik, ahol a legmodernebb színház is rendelkezésre áll.