A legjobb programok az oregoni Cannon Beach-en

Az egyik legnépszerűbb és legtökéletesebb hely Oregon partvidékének meglátogatásához a bájos Cannon Beach. A drámai sziklaalakzatokkal és gyönyörű partokkal körülvett tengerparti kisváros nem messze fekszik a fenséges tájaktól és a természettől, és csendes és békés kiruccanást kínál Portland és Salem városaiból egyaránt.

[wp_ad_camp_1]

Mindössze két kilométerre a parttól található a Tillamook Rock világítótorony, amely egy bazalt tengeri verem tetején fekszik. Legendás nevezetesség, a „Borzalmas Tilly” néven ismerik a körülötte lévő durva tengerek és a gyakori viharok miatt, amelyek a világítótoronyig tartó utat olyan veszedelmessé tették. 1881-ben építették Oregon zord északi partján közlekedő tengerészek és hajók védelmére. Amellett, hogy hatalmas duzzanatok és viharok miatt jelentős károkat szenvedett az épület, az évek során számos ember sajnálatos módon életét vesztette a rossz sorsú világítótoronyban. Most magántulajdonban lévő fehér tornya és sziklái elragadóan kiemelkednek a Csendes-óceánnal szemben, és mind a Cannon Beach, mind az Ecola State Park felől megnézheti azt.

A város központjában található a Cannon Beach Történelmi Központ és Múzeum, amely rengeteg érdekes műtárgynak és interaktív kiállításnak ad otthont. Ezek lenyűgöző áttekintést nyújtanak Cannon Beach történelmébe és örökségébe, rendszeresen zajló beszélgetésekkel, túrákkal és időszakos kiállításokkal. A 2000-es évek elején megnyílt kicsi, mégis átfogó gyűjtemény fantasztikus fotókat és régészeti leleteket tartalmaz, és a múzeum kiemelkedő látványa az őslakos amerikai hosszú ház másolata. Számtalan tárgya olyan témákra világít rá, mint a nagy gazdasági világválság és a második világháború, és jelentős részt szenteltek mind a Tillamook indiánoknak, mind a Lewis és Clark expedíciónak. Ezen kívül itt található a történelmi ágyú is, amelyről a tengerparti várost elnevezték.