A legjobb programok Quebec City-ben

Az 1608-ban alapított Quebec City gazdag történelemmel és örökséggel rendelkezik, hogy évszázados épületekben, templomokban és erődítményekben merülhessen el, bárhová is nézzen. A vonzó és lenyűgöző építészet mellett a város lenyűgöző helyen áll, kilátással a Saint Lawrence folyóra.

[wp_ad_camp_1]

Quebec City hevesen büszke és védi francia-kanadai identitását és nyelvét, és az azonos nevű tartomány szíveként és lelkeként működik. Számos múzeuma és turisztikai látványossága kiemeli ezt a gazdag örökséget, csakúgy, mint a fesztiválok és kulturális események tömör menetrendje. Az egyetlen városfal, amely Mexikón kívül Észak-Amerikában még mindig áll, Quebec erődítményeit ma egy nemzeti történelmi hely részeként védik. A tizenhetedik században emelt erős sáncok, kapuk és tornyok döntő szerepet játszottak a kolónia védelmében, és ellenálltak a franciák és az amerikaiak több ostromának. Az évszázadok során különböző időkben kibővítették és továbbfejlesztették, a jól felújított falak ma már csaknem három mérföld hosszúak és körülveszik Quebec óvárosát. Vándoroljon a sáncain, és élvezze a városra és az épületekre nyíló parancsoló kilátást. A pontozással ellátott informatív kijelzőkön keresztül megismerheti történelmét.

Kanada egyik legnagyobb művészeti gyűjteményével büszkélkedhet a Musée National des Beaux-Arts du Québec, amely a Battlefields Parkban található. Míg a fő hangsúly a tartományban készült műalkotásokra irányul, a múzeumban több mint 40.000 festmény, nyomat és szobor található, amelyeket az ország más részeiről, valamint a világ többi részéről származó művészek készítenek. Az 1933-ban megnyitott múzeum hatalmas gyűjteménye négy épület fölött terül el, a pavilonokat földalatti folyosók sora köti össze. Különösen érdekes az inuit művészetről szóló kiváló kiállítás, olyan nagy nevekkel, mint például Jean-Paul Lemieux és Fernand Leduc.